Antena Meniu Search
x

Video Simona Halep dă explicaţii la Londra, în procesul de dopaj. În cât timp se va lua o decizie şi ce carte mai poate juca sportiva

Simona Halep a fost audiată pentru prima dată în procesul în care este acuzată de dopaj. Sportiva a dat explicaţii la tribunalul din Londra, la nouă luni de când a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanţă interzisă sportivilor de performanţă.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 29.06.2023, 17:52

Vezi și

"Au fost trei amânări la acest caz şi iată că au început audierile în cazul Simonei Halep. Dacă vorbim de rezultat, asta este în funcţie de probatoriu, de probele pe care Simona Halep le aduce în faţa celor de la Londra pentru a-şi susţine nevinovăţia, în sensul în care aceasta susţine că nu a ştiut de prezenţa substanţei interzise în ceea ce consuma ea în mod normal. Aşadar, poate fi o chestiune de câteva zile sau de câteva săptămâni până ce tribunalul de la Londra va analiza tot probatoriul şi va lua o decizie în acest sens", spune Bianca Iacob, reporter Observator.

Simona Halep, audiată în procesul de dopaj

"Potrivit informaţiilor pe surse Observator, ştim că aceste audieri s-au desfăşurat şi ieri - timp de aproape 12 ore. Practic, acest proces se desfăşoară ca unul normal, doar că vorbim pe parte sportivă în faţa unui tribunal internaţional. După ce decizia va fi dată de cei de la Londra, Simona Halep poate să facă contestaţie la Tribunalul de la Lausanne şi atunci ar mai dura până când vom avea o decizie definitivă în cazul acesteia. Audierile au loc la nouă luni de când a fost depistată pozitiv la Roxadustat", adaugă Bianca Iacob, reporter Observator.

În luna mai, Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza "neregulilor în paşaportul său biologic". În luna octombrie a anului trecut, Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a anunţat că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în ambele probe biologice preluate la US Open 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Simona Halep dă explicaţii la Londra, în procesul de dopaj. În cât timp se va lua o decizie şi ce carte mai poate juca sportiva