Antena Meniu Search
x

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open, după ce a învins-o în două seturi pe jucătoarea poloneză Magdalena Frech, scor 6-4, 6-3.

de Redactia Observator

la 18.01.2022, 07:17

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open - Hepta

Jucătoare română o va întâlni în turul doi fie pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 88 WTA) sau pe americanca Katie Volynets (20 de ani, 178 WTA). 

Simona Halep a lăsat o foarte bună impresie la primul meci disputat la Melbourne Park, în care a primit o replică dârză din partea cealaltă a fileului. În condiţiile în care adversara i-a opus o puternică rezistenţă, românca a zburdat pe teren şi şi-a făcut convingător intrarea în turneu.

Frech, 24 de ani, este o jucătoare tenace, cu o defensivă solidă, pe care o poate transforma repede în atac. Poloneza a dat mai toate mingile înapoi şi a fost zgârcită cu cadourile. A răspuns cu efort la efort şi a variat loviturile. Astfel, Halep a fost nevoită să muncească, să alerge pe tot terenul, să-şi facă singură punctele, să găsească unghiuri ample şi a reuşit de multe ori. Fostul lider WTA rămâne cu unele probleme la serviciu şi cu neaşteptatele scăderi în evoluţie, după momente de joc cu nivel ridicat.

Halep a returnat bine în primul ghem al meciului şi a reuşit să câştige pe serviciul adversarei. Însă nu s-a distanţat şi Frech a înstors scorul cu două ghemuri luate la rând. De la 1-2, a urmat cea mai bună perioadă de joc a Simonei Halep, în care a câştigat patru ghemuri la rând, nu însă fără efort, dar cu lovituri spectaculoase, aplaudate la scenă deschisă. De la 5-2, Frech a reuşit să se apropie la un ghem, înainte ca Halep să închidă setul, cu 6-4, după 49 de minute de joc.

Pe acelaşi subiect

Calificarea vine cu un premiu de 154.000 de dolari australieni

Frech a devenit mai agresivă în setul al doilea, după ce şi-a pierdut serviciul în ghemul de debut, reuşind să pună pe tabelă trei ghemuri la rând. Halep a răspuns imediat cu două ghemuri în care a pierdut doar un punct şi a egalat la 3. Ea a profitat de două duble greşeli comise de sportiva poloneză în ghemul al şaptelea, pentru a trece din nou în avantaj. Mai bine pregătită fizic, Simona a terminat en fanfare jocul, cu cinci ghemuri câştigate la rând şi cu 6-3, după o oră şi 29 de minute, scrie news.ro.

În manşa următoare, Simona Halep va evolua cu Katie Volynets din SUA, locul 176 WTA, venită din calificări, sau cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 83 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată la primul grand slam al anului cu un premiu de 154.000 de dolari australieni (97.210 euro) şi cu 70 de puncte WTA.

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Carlone Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Simona Halep s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open