Antena Meniu Search
x

Totul despre adversarele româncelor din primul tur de la Roland Garros

Duminică începe la Paris, în Franţa, o nouă ediţie a Roland Garros, primul Grand Slam de tenis al anului.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 29.05.2021, 16:56

România are şase jucătoare pe tabloul principal de la Roland Garros
România are şase jucătoare pe tabloul principal de la Roland Garros - Facebook Roland Garros
  • România are şase jucătoare în primul tur de la Roland Garros.

România este reprezentată de şase jucătoare pe tabloul principal de simplu, acestea fiind Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu, Patricia Maria Ţig, Ana Bogdan, Irina Bara şi Irina Begu.

Din păcate, Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, a spus "pas" turneului, din cauza unor probleme medicale, în timp ce Monica Niculescu şi Jaqueline Cristian au fost eliminate în ultimul tur al calificărilor.

Meciurile româncelor în primul tur de la Roland Garros:

Irina Bara - Astra Sharma

Pe acelaşi subiect

Irina Bara, locul 122 mondial, a avut noroc şi a fost repartizată pe tabloul principal împotriva unei adversare accesibile. Ea dă piept, în primul tur de la Roland Garros, cu Astra Sharma, 25 de ani, locul 124 mondial, jucătoare ajunsă pe tabloul principal graţie unui wild-card. Irina este văzută drept favorită la pariuri, având o cotă de 1,65, în timp ce Astra Sharma are o cotă de 2,23 pentru o victorie.

Astra Sharma a fost locul 85 mondial în 2019 şi are un titlu în carieră, titlu cucerit chiar anul acesta, în aprilie, în Statele Unite ale Americii, la Charleston, 2-6, 7-5, 6-1, în finala cu Ons Jabeur (Tunisia). Irina Bara şi Astra Sharma nu s-au mai întâlnit până acum. Dacă trece de Astra Sharma, Irina Bara dă piept, în turul II al competiţiei, cu învingătoarea dintre Ons Jabeur (Tunisia), favorită 25, şi Yulia Putinţeva (Kazahstan).

Irina Begu - Serena Williams

Irina Begu, locul 74 mondial, a avut ghinion la tragerea la sorţi fiind repartizată, încă din primul tur, într-un meci cu americanca Serena Williams. La aproape 40 de ani şi cu o carieră fulminantă în spate, Serena Williams nu mai are nevoie de nicio prezentare. Trebuie să aducem aminte doar faptul că Serena Williams a câştigat Roland Garros de trei ori la simplu, 2002, 2013, 2015, şi de două ori la dublu, alături de Venus Williams, în 1999 şi 2010. Serena Williams are 23 de titluri de Grand Slam câştigate la simplu, 14 titluri de Grand Slam câştigate la dublu feminin şi două titluri de Grand Slam câştigate la dublu mixt.

Totuşi, trebuie precizat că Serena Williams nu a strălucit în ultima perioadă, pierzând trei dintre ultimele patru meciuri jucate. Chiar şi aşa, americanca, locul 8 mondial, este văzută drept mare favorită, având o cotă de 1,28 la victorie, în timp ce Irina Begu are o cotă de 3,7 la victorie. Irina Begu şi Serena Williams s-au înfruntat o singură dată, la Roma, în 2016, iar americanca s-a impus de o manieră categorică, scor 6-4, 6-1. Învingătoarea dă piept, în turul II al competiţiei, cu învingătoarea dintre Mihaela Buzărnescu şi olandeza Arantxa Rus.

Mihaela Buzărnescu - Arantxa Rus

Ajunsă pe tabloul principal de la Roland Garros graţie retragerii belgiencei Kirsten Flipkens, Mihaela Buzărnescu (locul 173) a avut noroc şi a fost repartizată, în primul tur, într-un meci cu olandeza Arantxa Rus, locul 84 mondial, o adversară rezonabilă. Ajunsă la aproape 31 de ani, Arantxa Rus îşi trăieşte, practic, a doua tinereţe în tenis, cea mai bună clasare a ei din carieră fiind locul 61 mondial, loc ocupat tocmai în 2012.

Arantxa Rus are în palmares o calificare în optimile de finală de la Roland Garros, în 2012, şi patru trofee WTA câştigate la dublu. Chiar şi aşa, olandeza este favorită în faţa Mihaelei Buzărnescu, având o cotă de 1,4 la victorie, faţă de 3, cota Mihaelei. Totuşi, cele două sportive s-au întâlnit de două ori până acum, iar Mihaela s-a impus de fiecare dată. A fost 2-6, 7-6, 6-2 la Wimbledon şi 6-4, 6-1 la Versmold, ambele meciuri jucându-se în 2017. Dacă trece de Arantxa Rus, Mihaela Buzărnescu are două variante, ori un duel 100% românesc, meci împotriva Irinei Begu, ori un rendez-vous de excepţie cu Serena Williams.

Sorana Cîrstea - Johanna Konta

Sorana Cîrstea, locul 61 mondial, are meci tare încă din primul tur de la Roland Garros. Dă piept cu britanica Johanna Konta, locul 20 mondial şi favorită 19 la Paris. Totuşi, încurajaţi de parcursul excelent al Soranei de la Strasbourg, specialiştii o dau ca favorită pe româncă. Sorana are cotă de 1,55 la victorie, în timp ce britanica are o cotă de 2,45 la victorie.

Johanna Konta a fost locul 4 mondial în 2017, a jucat semifinale la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon şi are trei trofee WTA în carieră, San Jose (2016), Sydney (2017) şi Miami (2017). Sorana Cîrstea şi Johanna Konta s-au întâlnit de trei ori până acum, iar britanica a câştigat două dintre meciuri. A fost 6-2, 6-3 pentru Konta la Constanţa, în 2017, 6-2, 6-2 pentru Konta la Eastbourne, în 2017, şi 2-6, 7-6, 6-4 pentru Sorana la US Open, anul trecut. Dacă trece de Johanna Konta, Sorana Cîrstea joacă, în turul II de la Roland Garros, cu învingătoarea dintre Alison Van Uytvanck (Belgia) şi Martina Trevisan (Italia).

Ana Bogdan - Elisabetta Cocciaretto 

Ajunsă direct pe tabloul principal de la Roland Garros graţie retragerii din competiţie a australiencei Sam Stosur, Ana Bogdan a mai primit o veste bună înainte de startul competiţiei. Elveţianca Jil Teichmann, locul 53 mondial, sportivă care trebuia să-i fie adversară româncei, s-a retras şi ea din competiţie. În aceste condiţii, Ana Bogdan (locul 102 mondial) dă piept, în primul tur de la Roland Garros, cu Elisabetta Cocciaretto, din Italia, ocupanta locului 113 mondial.

Elisabetta Cocciaretto a ajuns pe tabloul principal al competiţiei din postura de lucky-looser, italianca fiind învinsă în ultimul tur al calificărilor de chinezoiaca Xiyu Wang, locul 145 mondial. A fost 6-3, 6-7, 6-3 pentru chinezoaica, la capătul unui meci de aproape două ore şi jumătate. Elisabetta Cocciaretto are 20 de ani şi este prezentă pentru prima oară în carieră pe tabloul principal de la Roland Garros şi pentru a treia oară în carieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Elisabetta Cocciaretto a jucat o finală WTA la Praga, anul trecut, 4-6, 3-6 cu Kristina Kucova (Slovacia) şi are la activ patru titluri ITF cucerite în Spania, Italia, Paraguay şi Chile. 

Ana Bogdan este considerată uşor favorită în meciul cu Elisabetta Cocciaretto. Casele de pariuri îi dau o cotă de 1,58 la victorie, în timp ce italianca are o cotă de 2,38 la victorie. Ana Bogdan şi Elisabetta Cocciaretto nu s-au mai întâlnit până acum. Învingătoarea dă piept, în turul II al competiţiei, cu învingătoarea dintre Patria Maria Ţig şi Naomi Osaka.

Patricia Maria Ţig - Naomi Osaka

Patricia Maria Ţig, locul 63 mondial, a avut ghinion la tragerea la sorţi, ea urmând să dea piept, în primul tur de la Roland Garros, cu japoneza Naomi Osaka, locul 2 mondial şi a doua favorită a turneului. La prima vedere pare un duel dezechilibrat, românca având o cotă de 6,25 la victorie, la pariuri, în timp ce Naomi Osaka are o cotă de 1,13 la victorie. 

Deşi are încă doar 23 de ani, Naomi Osaka a devenit deja un nume greu în tenisul mondial feminin. A fost şi lider mondial, iar în palmares are deja numeroase trofee, inclusiv patru de Grand Slam. A câştigat Australian Open în 2019 şi în 2021 şi US Open în 2018 şi 2020. Totuşi, Naomi Osaka nu a strălucit până acum la Roland Garros, oprindu-se în turul III în 2016, 2018 şi 2019. Naomi Osaka a mai câştigat Indian Wells în 2018, China Open în 2019 sau Pan Pacific Open în 2019.

Patricia Maria Ţig şi Naomi Osaka s-au mai întâlnit o singură dată până acum. Japoneza s-a impus, cu 6-7, 6-2, 6-1, la Hua Hin, în 2015. Învingătoarea dintre Patricia Maria Ţig şi Naomi Osaka joacă, în turul II al competiţiei, cu învingătoarea dintre Ana Bogdan şi Elisabetta Cocciaretto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Totul despre adversarele româncelor din primul tur de la Roland Garros