Antena Meniu Search
x

Video Suspendarea Simonei Halep ar putea fi redusă. Mouratoglou şi echipa sa şi-au asumat răspunderea pentru suplimentul contaminat

Martori cheie audiaţi azi în cazul suspendării Simonei Halep. Fostul antrenor... Patrick Mouratoglu şi doi angajaţi ai academiei tehnicianului au depus mărturie în faţa judecătorilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Potrivit unor surse, cei trei şi-au asumat responsabilitatea pentru suplimentul care ar fi fost contaminat cu Roxadustat. Echipa de avocaţi care o reprezintă pe sportivă e optimistă. Sunt şanse mari ca pedeapsa româncei să fie redusă, spun apărătorii ei.

de Redactia Observator

la 08.02.2024, 20:42

Vezi și

După o primă zi în care pledoariile de deschidere au durat 12 ore, acum a venit rândul mărturiilor. Se audiază experţi şi martori, cei mai importanţi fiind fostul antrenor şi echipa de la academia acestuia. 

Suspendarea Simonei Halep ar putea fi redusă

La scurt timp după intrarea Simonei a ajuns şi tehnicianul francez, cu care românca a luat cina aseară ca să pună la punct ultimele detalii. Alături de antrenor au venit Candice Gohier - fizioterapeuta care i-a recomandat tenismenei să ia suplimentul contaminat şi Frederic Lefebvre - director al departamentului de pregătire fizică al Academiei Mouratoglou.

Mouratoglu n-a stat mai mult de 20 de minute în faţa judecătorilor. Fizioterapeuta în schimb a dat explicaţii o oră. A povestit cum a ajuns Simona să ia suplimentul care ar fi fost contaminat. Potrivit surselor Antena 3, cei doi și-au asumat întreaga responsabilitate pentru proba pozitivă la Roxadustat a sportivei. Mărturiile lor ar putea însemna înjumătățirea pedepsei sau chiar anularea acesteia. De altfel, după o lungă perioadă de tăcere după suspendarea Simonei, francezul a recunoscut şi în noiembrie anul trecut că echipa sa i-a propus să ia colagenul. 

Pe acelaşi subiect

Apărătorul român al sportivei este optimist că se va întoarce curând în circuitul profesionist. 

Bogdan Stoica, avocat Simona Halep: Sunt şanse ca Simona să aibă o pedeapsă redusă?

- Sigur că sunt şanse!

- Sunteţi optimişti?

- Mereu am fost optimişti!

- De ce s-au prelungit audierile?

- E normal, nu e nimic ieşit din comun!

Colegele tenismenei o susţin şi ele necondiţionat şi o aşteaptă pe teren. 

Ana Bogdan, jucătoare de tenis: Îi ţin pumnii Simonei şi îi transmit gânduri cât mai bune. Sunt momente dificile în viaţa ei,. dar aşa cum o ştiu eu pe Simona, este o fire puternică, îmi dores c să fie bine pentru ea.

Jaqueline Cristian: Doamne ajută să fie un vedict pozitiv! Sunt sigură că e puternică şi o să se termine cu bine!

Mâine e ultima zi de audieri de la Lausanne. Părţile îşi vor susţine pledoariile finale. Având în vedere complexitatea cazului, o decizie ar putea este aşteptată chiar şi peste câteva săptămâni. Dacă pedeapsa de 4 ani este menţinută, cariera Simonei este ca şi încheiată, după cum chiar sportiva a mărturisit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Suspendarea Simonei Halep ar putea fi redusă. Mouratoglou şi echipa sa şi-au asumat răspunderea pentru suplimentul contaminat