Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tot ce trebuie să ştii despre Pilates şi de ce ar trebui să îl practici

Promovat de vedete pe reţelele de socializare, pilates devine un sport la modă pentru cei care vor un corp de invidiat și o viață echilibrată și sănătoasă. Inspirat din yoga şi gimnastică, Pilates este o metoda de antrenament care iţi lucrează întregul corp, dezvoltă forţa şi creşte flexibilitatea, dar care îţi relaxează şi mintea. Are peste 500 de exerciţii pe care le putem executa, iar numărul lor creşte. 

de Lorena Rădulescu

la 20.11.2021 , 08:07

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ionuţ, instructor personal: Eu numesc pilatesul o reeducare corporală pentru că el vine din dans, vine din yoga, din streching, balet, gimnastică. La un număr de zece şedinţe deja clientul simte o schimbare în corp. Se simte mult mai bine, mult mai relaxat, se simte mult mai întins şi simte că musculatura începe să se tonifice.

Cel mai cunoscut stil de pitales este cel pe saltea, dar metoda "reformer" este cea mai eficientă pentru executarea exercițiilor de pilates.

Citește și: Secretul siluetei perfecte după 40 de ani. Ce trebuie să faci ca să te menții în formă

Vezi și

Ionu,  instructor personal: Aparatul este de două ori mai intens ca work-out decât este salteaua. Diferenţa dintre saltea şi aparate este că aparatul cumva te obligă să lucrezi corect şi îţi aşează corpul în linie pentru că pilates lucrează foarte mult liniar şi lucrăm foarte mult agonist şi antagonist. El lucrează cu nişte tensiuni, nu cu greutăţi şi atunci punem efort şi când executăm mişcarea, dar şi la întoarcere. 

Pe acelaşi subiect

Cristina, cursantă: Pilates-ul l-am descoperit relativ recent, din păcate. Aş veni în fiecare zi dacă mi-ar permite timpul, dar oricum de trei, patru ori pe săptămână vin sigur. Am foarte multă energie. 

Pilates-ul este un tip de exerciţii fizice uşoare, cu impact redus asupra organismului, de aceea este considerat una dintre cele mai bune forme de gimnastică şi pentru o femeie însărcinată.

Bianca Zainea, instructor personal: În  primul rând şi în primul rând punem accentul pe spate, pe postură, apoi pe exerciţii de braţe, de picioare, evitând zona abdomenului, evident din cauza burticii. O dată cu evoluţia bebeluşului văd şi ele beneficiile pe care le au antrenamentele de pilates. Apar durerile şi este nevoie de foarte multă relaxare pe care o obţinem prin exerciţiile de streching. 

Dacă sarcina permite, antrenamentele pot continua până în ultimul trimestru. Specialiştii spun că exerciţiile se vor relua la cel puţin şase săptămâni după naştere şi pot fi o activitate distractivă în care să fie implicat şi copilul.

Dacă exerciţiile sunt făcute de minimum două ori pe săptămână şi dublate de o dietă corespunzătoare, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Lorena Rădulescu Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi cumpărat carne de porc de la crescător sau preferaţi să faceţi cumpărăturile direct din magazin?
Observator » Sport » Tot ce trebuie să ştii despre Pilates şi de ce ar trebui să îl practici