Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Simona Halep, învinsă clar de Anett Kontaveit în finala Transylvania Open

Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, duminică, în finala Transylvania Open, cu scorul de 6-2, 6-3, de Anett Kontaveit din Estonia, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 2. Aceasta a fost prima înfrângere pentru Halep în patru meciuri jucate împotriva sportivei estone, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 31.10.2021 , 18:58

Simona Halep, învinsă clar de Anett Kontaveit în finala Transylvania Open
- Shutterstock

Kontaveit avea performanţe impresionante înainte de finala de duminică: nouă victorii la rând, 25 de mecuri câştigate din ultimele 27 disputate şi a patra calificare în ultimul act al unui turneu la ultimele şapte competiţii. Şi jucătoarea estonă a confirmat această formă de excepţie în finala Transylvania Open. A jucat modern, iute, numai către liniile terenului, a servit foarte bine şi a returnat impecabil, fiind în controlul jocului tot timpul.

De partea cealaltă, Halep nu este în cele mai bun moment la carierei, nici ca joc, nici din punct de vedere al condiţiei fizice şi meciul de duminică i-a mai arătat o dată unde se află faţă de jucătoarele care fac acum legea în circuit. Dar sportiva română în vârstă de 30 de ani lucrează la îmbuntăţirea tuturor aspectelor şi unele îmbunătăţiri s-au văzut la această competiţie, chiar dacă drumul ei spre ultimul act nu a fost unul prea denivelat. După adversare modeste sau cu probleme fizice întâlnite pe parcurs, finala i-a reamintit faptul că plăcuţa cu "work in progress" mai poate rămâne o perioadă ataşată de jocul ei.

Fostul lider WTA nu a putut ţine pasul cu evoluţia rapidă şi eficientă a jucătoarei estone, a fost mai mereu în alergare după mingea venită de dincolo de fileu, lovind din poziţii incomode. A fost suprinsă de soluţiile alese de rivala ei şi, în unele momente, prin greşelile comise, a pus şi ea umărul la calificarea la Turneul Campionilor obţinută după acest meci de Kontaveit.

Articolul continuă după reclamă

După acest turneu, Halep va ieşi din Top 20 WTA pentru prima dată din 18 august 2013

Pe acelaşi subiect

Sportiva de 25 de ani a rupt echilibrul setului I cu break în ghemul al treilea, apoi a mai reuşit unul, la 4-1. Halep a răspuns cu rebreak la acest scor, dar nu s-a putut apropia cu serviciul, astfel că Anett Kontaveit a luat primul set, cu 6-2, după 28 de minute de joc.

Jucătoarea de 30 de ani a început mai bine setul al doilea, cu break şi ghem la serviciu, însă a doua favorită a stins repede focul de paie al Simonei cu cinci ghemuri luate la rând. La 2-5, Halep a luptat din greu şi a salvat trei mingi de meci, într-un ghem lung. Kontaveit a pus însă capăt partidei imediat, cu 6-3, după 70 de minute de joc. Calificarea în finală la Cluj-Napoca este recompensată cu un premiu de 16.398 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Kontaveit mai are patru trofee în palmares, la Moscova, Cleveland şi Ostrava, toate în 2021, şi la 's-Hertogenbosch, în 2017. Ea a mai jucat încă trei finale. După acest turneu, Halep va ieşi din Top 20 WTA pentru prima dată din 18 august 2013. Ea este pe locul 22 WTA, în clasamentul live, iar Kontaveit pe 11, cel mai bun din carieră.

Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele

Titluri WTA de simplu: 22 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 18 - Cluj-Napoca (WTA) - 2021, Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Sport » Simona Halep, învinsă clar de Anett Kontaveit în finala Transylvania Open