Antena Meniu Search
x

Tragerea la sorţi pentru EURO 2024. Tricolorii îşi află azi adversarii. Cum arată componenţa urnelor

EURO 2024. După victoria în faţa Elveţiei şi obţinerea calificării la EURO după 8 ani de aşteptare, Naţionala României îşi află, astăzi, adversarii de la Campionatul European de anul viitor, găzduit de Germania. Tragerea la sorţi are loc la Hamburg, cu începere de la ora 19:00. România este în urna a doua. În urma tragerii la sorți, echipele vor fi repartizate în șase grupe, cu patru echipe în fiecare grupă.

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 07:43

Tragerea la sorţi pentru EURO 2024. Tricolorii îşi află azi adversarii. Cum arată componenţa urnelor
Tragerea la sorţi pentru EURO 2024. Tricolorii îşi află azi adversarii. Cum arată componenţa urnelor - FRF

În urma rezultatelor obţinute în preliminarii, naţionalele participante au fost împărţite în 4 urne valorice. Germania, gazdă, va ocupa prima poziţie în grupa A, în timp ce ultimele 3 echipe care vor obţine biletele pentru EURO, în urma play-off-ului din martie 2024, vor fi în urna a patra.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum arată componenţa urnelor. România este în urna 2

Pe acelaşi subiect

România este în urna a doua.

Urna 1: Germania (gazdă), Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia

Urna 2: Ungaria, Turcia, ROMÂNIA, Danemarca, Albania, Austria

Urna 3: Ţările de Jos, Scoţia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Cehia

Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, Câştigătoare Play-off A, Câştigătoare Play-off B, Câştigătoare Play-off C

Play-off A (semifinale): Ţările de Jos – Finlanda, Polonia – Estonia

Play-off B (semifinale): Bosnia şi Herţegovina – Ucraina, Israel – Islanda

Play-off C (semifinale): Georgia – Luxemburg, Grecia – Kazahstan

Când se joacă semifinalele şi finalele play-off-ului EURO 2024

Semifinalele play-off-ului se vor juca pe 21 martie 2024, iar finalele pe 26 martie 2024.

Tragerea la sorţi va începe cu prima urnă, iar fiecărei echipe extrase îi va fi alocat, tot prin tragere la sorţi, o poziţie în respectiva grupă, pentru stabilirea programului. EURO 2024 se va juca pe 10 stadioane din Germania şi va începe la 14 iunie 2024.

Procedura de tragere la sorți pentru EURO 2024

În urma tragerii la sorți, echipele vor fi repartizate în șase grupe, cu patru echipe în fiecare grupă. Tragerea la sorți începe cu Urna 1, iar prima echipă extrasă este repartizată în prima grupă disponibilă în ordine alfabetică (Grupa B în acest caz, deoarece Germania este în Grupa A).

Sunt necesare încă șase boluri (A, B, C, D, E, F) pentru a extrage poziția echipei respective în fiecare grupă, care va decide ordinea meciurilor în cadrul grupei. După ce Urna 1 a fost golită, tragerea la sorți continuă cu Urna 2 în același mod, apoi cu Urna 3 și apoi se încheie cu Urna 4.

Echipele din fiecare grupă joacă fiecare cu fiecare în rundă unică, iar câștigătoarea și a doua clasată din grupă vor avansa în optimile de finală, împreună cu cele mai bune patru echipe de pe locul trei. Având în vedere că echipele sunt repartizate în funcție de performanța lor în calificări și nu de clasamentul FIFA, campioana în exercițiu Italia va avea probabil o grupă dificilă, deoarece se află în Urna 4.

O posibilă tragere la sorți ar putea aduce în aceași grupă Franța, Ungaria și Olanda. De asemenea, ar putea juca împotriva Angliei, pe care a învins-o la penalty-uri în finala Euro 2020 și a jucat în aceeași grupă de calificare pentru Euro 2024. Cea mai grea grupă de care ar putea avea parte România este una cu oricare națională din Urna 1, Olanda sau Croația, din Urna 3 și Italia, din Urna 4.

Finala EURO 2024, pe 14 iulie, la Berlin

În meciul de deschidere al turneului, gazda Germania întâlnește echipa extrasă pe poziția A2, la Munchen, pe 14 iunie. Finala Euro 2024 va avea loc pe 14 iulie, la Berlin.

Zece orașe au fost alese ca locuri de desfășurare a meciurilor din Germania - Berlin, Köln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munchen și Stuttgart.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sport » Tragerea la sorţi pentru EURO 2024. Tricolorii îşi află azi adversarii. Cum arată componenţa urnelor