Antena Meniu Search
x

Video Unde au sărbătorit "Tricolorii" calificarea istorică la EURO. Surpriza de care au avut parte cei 50.000 de fani pe Arena Naţională, înainte de România - Elveţia

A fost mare sărbătoare, după victoria României în faţa Elveţiei. Tricolorii au învins cu 1-0 şi s-au calificat astfel la EURO 2024 de pe primul loc din grupă. Jucătorii au fost susţinuţi şi aplaudaţi de 50.000 de fani prezenţi pe Arena Naţională. Peste 2,6 milioane de suporteri au urmărit însă de acasă meciul difuzat de Antena 1. Partida va rămâne în istorie drept evenimentul care a avut cea mai mare audienţă din acest an.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 22.11.2023, 19:33

Vezi și

A fost golul pe care România îl aştepta de o generaţie. De la cea de Aur a lui Hagi şi Popescu, fotbalul românesc nu a mai trăit o aşa bucurie! Ne-au adus-o, în sfârşit, Alibec, Stanciu, Hagi junior şi compania. Şi, fix ca acum 30 de ani, antrenaţi tot de un Iordănescu! Niciodată România nu a învins o naţională aflată la o distanţă atât de mare în clasamentul FIFA. Elveţia este pe 14, noi, pe 48. Nu au contat însă coeficienţii! În statistici rămâne doar scorul. România 1 - Elveţia ZERO. Partida a bifat şi o premieră pentru România. Pentru prima dată pe un stadion, spectatorii au fost surprinşi de camera sărutului.

Câţi bani intră în conturile FRF după calificarea la EURO 2024

Meciul a fost văzut din tribune de premierul Marcel Ciolacu, de fostul preşedinte Emil Constantinescu dar şi de jucătorii din generaţia de aur. Hagi şi Mircea Lucescu au stat unul lângă altul în loja VIP-urilor. "Cel mai frumos moment din viaţa mea. Sa marchez în faţa a 50.000 de români. Să ne bucurăm alături de ei şi le multumim din suflet că au fost alături de noi", a declarat Denis Alibec. "Este cea mai mare realizare din carierele noastre. Sunt senzatii unice pe care este greu sa le explici in cuvinte", a declarat Nicolae Stanciu, căpitanul naţionalei României. "Contează că închidem o campanie fabuloasă, fara infrangere şi contează ca aceasta echipa a aratat românilor că are valoare", a declarat Edi Iordănescu, selecţionerul naţionalei României. Pentru jucători, petrecerea s-a terminat târziu în noapte, la un club select din Nordul Capitalei.

Dincolo de performanţa din teren, calificarea le aduce jucătorilor şi celor din staff şi un bonus financiar consistent. UEFA premiază cu aproape 10 milioane de euro prezenţa la turneul din Germania. În funcţie de minutele jucate, cei mai mulţi bani îi vor primi fundaşii Andrei Burcă şi Radu Drăguşin, aproape 250.000 de euro. Căpitanul Nicolae Stanciu va încasa în jur de 230.000 de euro, 140.000 de euro vor ajunge la Denis Alibec şi Ianis Hagi câştigă aproape 70.000 de euro. Antrenorul Edi Iordănescu va fi recompensat cu 200.000 de euro, iar şeful Federaţiei, Răzvan Burleanu cu 100.000 de euro.

Partida România - Elveţia, difuzată de Antena 1, a fost lider incontestabil de audienţă, cu cifre record pe tot anul 2023. În minutul de aur, 2,6 milioane de oameni au strigat "Hai, România" din faţa ecranelor. Pentru tricolori, urmează emoţiile tragerii la sorţi a grupelor EURO 2024. Pe 2 decembrie, află cu toţii în ce grupă picăm. Cel mai optimist scenariu ne va aduce în compania Belgiei, Slovaciei şi Greciei. Dar putem cădea şi în grupa morţii, alături de Franţa, Olanda şi Italia. Tricolorii şi-au propus să atingă faza meciurilor eliminatorii iar mesajul pentru toată Europa este unul singur - Deutschland wir kommen. (n.red. Germania, venim).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Unde au sărbătorit "Tricolorii" calificarea istorică la EURO. Surpriza de care au avut parte cei 50.000 de fani pe Arena Naţională, înainte de România - Elveţia