Antena Meniu Search
x

Video Metoda prin care doi vânzători de lemne au dus de nas un bărbat din Olt. Detaliul ascuns prin care clienții sunt păcăliți: "Plătești două, primești una!"

Metoda „Maradona”, escrocheria prin care oamenii sunt păcăliți să cumpere lemne de foc și la preț dublu. Este și cazul concret al unui bărbat din Olt care este păcălit chiar în propria curte de vânzător, să plătească mai mult decât ar trebui pentru lemnele cumpărate. Tot momentul a fost surpins de camerele de supraveghere din curtea unui vecin. Videoclipul a ajuns pe rețelele de socializare și s-a viralizat. Polițiștii au deschis acum o anchetă.

de Redactia Observator

la 21.05.2023, 14:30

Metoda prin care doi vânzători de lemne au dus de nas un bărbat din Olt. Detaliul ascuns prin care clienții sunt păcăliți:
Metoda prin care doi vânzători de lemne au dus de nas un bărbat din Olt. Detaliul ascuns prin care clienții sunt păcăliți: - Facebook / Politistii au umor

Deși o metodă destul de cunoscută în rândul escrocilor, cumpărătorii fără experineță continuă să cadă în plasa acestora și să plătească dublu pentru lemnele de foc, deși "afacerea"  pare una convenabilă, potrivit Oradeasibiu.ro.

Videoclipul a devenit viral după ce a fost postat pe o pagină de Facebook și surprinde, în cele 34 de secunde, cât de ușor sunt păcăliți oamenii de vânzătorii de lemne. 

„Metoda „Maradona” cu lemne de foc în sat Salcia, județul Olt… Hai să vedem câți se prind!” este scris în descrierea postării. 

Cum funcționează Metoda „Maradona”

Pe acelaşi subiect

În imagini se observă cum doi bărbați se pregătesc să descarce lemnele de foc în curtea clientului. Unul dintre ei îl ține de vorbă pe bărbat, în timp ce celălalt îl dirijează pentru a putea răsturna lemnele în curte. După 2-3 secunde, încărcătura pur și simplu se prăbușește, devenind evident că lemnele de foc au fost strategic aranjate pe un schelet, în așa fel încât partea de jos a remorcii să rămână goală. Astfel, cumpărătorii ajung să plătească de fapt pentru jumătate din cât credeau că au cumpărat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Uite camionu’ plin, uite camionu’ nu prea plin! Un „șmecheraș” care încă mai păcălește, din păcate, mulți oameni. Ce ar merita acest individ?”, scrie în postare.

Oamenii nu au încetat să reacționeze la postare, ba mai mult, câțiva dintre ei au povestit că au trecut exact prin același lucru.

"E veche! Am patit-o acum mulți ani. Cand le-am spus de Poliție mi-au făcut reducere inca 50% . De fapt,cam atât valorau lemnele", a comentat un bărbat.

"Lemne cu nisip ! La cântar iese bine, la cubaj nu prea"

"Primul rand de jos puse in picioare si restul normal sa para mai multe"

Printre comentariile lăsate de utilizatori s-au regăsit și mesaje care i-ar putea ajuta pe anchetatori sau pe potențialii cumpărători: „Noi îi spunem „cutiuța” sau „cuptorul”. Sunt maeștri în prostit în general bătrânii. Majoritatea vin din zona Argeș -Berevoiești”, 

„Toți cei care vin din Argeș fac așa ceva! Mare atenție! Așază lemnele pe un schelet, în interior e efectiv gol. Un aspect ce dă de gândit e următorul: negociază rapid, descarcă rapid și se fac nevăzuți la fel de rapid”.

Alții s-au amuzat copios. 

„Ofertă specială: plătești două, primești una!”,

„Le-a aranjat ca la Tetris oltenesc”,

„Ăștia au făcut mult Lego la viața lor”,

„Omul salvează natura, mai puține lemne, mai mulți copaci salvați”, sunt doar câteva dintre replici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Metoda prin care doi vânzători de lemne au dus de nas un bărbat din Olt. Detaliul ascuns prin care clienții sunt păcăliți: "Plătești două, primești una!"