Antena Meniu Search
x

Video Prima reacţie a bărbatului păcălit cu lemnele de foc prin "metoda Maradona". 1.200 de lei le-a dat escrocilor

Imaginaţia hoţilor nu are limite. Au inventat o nouă înşelătorie prin metoda Maradona: îi păcălesc pe cei care cumpără lemne. Un bărbat din Olt a primit doar jumătate din cantitatea de lemne cumpărate. Practic, hoţii l-au convins pe păgubit că au remorca ticsită. În realitate, au montat un schelet gol în camionetă şi au aranjat lemnele ca nişte piese de lego. Până şi-a dat seama de escrocherie, vânzătorii au fugit. Totul a fost însă filmat de o cameră de supraveghere.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 22.05.2023, 19:39

Vezi și

Înşelăciunea a fost suprinsă de o cameră de supraveghere, în satul Salcia din Olt. În imagini se văd doi bărbaţi care se pregătesc să descarce camioneta cu lemne de foc, pentru care primiseră 1.200 de lei. La prima vedere, maşina e plină ochi. Unul dintre vânzători îl ţine de vorbă pe cumpărător pentru a-i distrage atenţia, în timp ce complicele lui dirijează şoferul. Nu durează mai mult de trei secunde, iar încărcătura este răsturnată în curte.

În realitate, lemnele erau aranjate doar pe margine, ca nişte piese de lego, iar în mijloc era gol. Până să se dezmeticească clienţii, vânzătorii au plecat în trombă. Abia când au văzut imaginile oamenii şi au dat seama că au primit jumătate din marfa pentru care au plătit.

Vecinii bărbatului păgubit spun că nu e prima dată când indivizii fac victime prin satul lor

Cristina Oprea, reporter Observator: Aţi calculat paguba?

Pe acelaşi subiect

Păgubit: 1.200 de lei a dat fiul meu, undeva la 600-700 de lei.

Cristina Oprea, reporter Observator: Dacă nu vedeaţi pe camere, aţi fi putut să vă daţi seama că v-au înşelat?

Păgubit: Nu, nu!

Cristina Oprea, reporter Observator: Escrocii se bazează pe faptul că nu oricine ştie să evalueze din privire cantitatea de lemn livrată. Aşa ajung oamenii unori să primească jumătate din lemnele pentru care au plătit. Iar victimele perfect sunt, mai ales, bătrânii.

Vecinii bărbatului păgubit spun că nu e prima dată când indivizii fac victime prin satul lor. Paguba nu e doar la cantitate, ci şi la calitate, spun oamenii.

Bărbat: La mine au venit prima dată. Eu i-am gonit. Am mai fost înşelat acum 5-6 ani.

După ce filmarea a ajuns în online, poliţiştii au dat de urma hoţilor. Sunt de la 100 de kilometri distană de victimele lor, din comuna Băileşti- Argeş. Acum sunt cercetaţi pentru înşelăciune. Anchetatorii înceracă să afle câţi oameni au păcălit. Înşelătoria e cunoscută ca metoda Maradona. O escrocherie patentată în anii 90, prin care hoţii păcăleau oameni de bună credinţă la casa de schimb valutar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Prima reacţie a bărbatului păcălit cu lemnele de foc prin "metoda Maradona". 1.200 de lei le-a dat escrocilor