Antena Meniu Search
x

Ucrainenii cer FIFA înlocuirea Iranului cu Ucraina pentru CM 2022. Anunţul făcut de directorul celor de la Şahtior Doneţk

Directorul general al clubului ucrainean Şahtior Doneţk a cerut FIFA luni, 24 octombrie, să înlocuiască Iranul cu Ucraina pentru Cupa Mondială din Qatar 2022 (20 noiembrie-18 decembrie), în contextul în care Kievul acuză Teheranul că a livrat drone Moscovei pentru a-i sprijini invazia, potrivit News.ro

de Redactia Observator

la 24.10.2022, 16:58

Anunţul făcut de directorul celor de la Şahtior Doneţk
Ucrainenii cer FIFA înlocuirea Iranului cu Ucraina pentru CM 2022 - Shutterstock

"În timp ce liderii iranieni se vor distra urmărind echipa naţională jucând la Cupa Mondială, ucrainenii vor fi ucişi de dronele iraniene şi de rachetele iraniene”, a spus Serghei Palkin într-un comunicat postat pe reţelele de socializare. De câteva săptămâni, Kievul acuză Teheranul că a livrat Moscovei 136 de drone kamikaze Shahed, pe care apoi le foloseşte pentru a viza în special infrastructurile energetice, ceea ce Iranul şi Rusia au negat în repetate rânduri.

„Fiecare dintre aceste drone a fost produsă şi livrată de autorităţile iraniene, instructorii iranieni şi armata au instruit direct şi gestionat lansările de drone”, a afirmat Palkin, conform lefigaro.fr.

„Şahtior face apel la FIFA şi întreaga comunitate internaţională să interzică imediat echipei naţionale iraniene să joace la Cupa Mondială, după implicarea directă a ţării în atacuri teroriste împotriva ucrainenilor”, a spus el, scrie lefigaro.fr.

Regulamentul Cupei Mondiale lasă FIFA posibilitatea de a înlocui o echipă naţională cu alta

El crede că FIFA ar trebui să înlocuiască Iranul cu Ucraina, „care a dovedit că merită să participe la Cupa Mondială”, „jucând cu inima”. Selecţionata ucraineană, condusă de Oleksandr Zincenko şi Andriï Yarmolenko, a învins Scoţia cu 3-1 la Glasgow înainte de a pierde în finala play-off-ului cu Ţara Galilor (1-0). Regulamentul Cupei Mondiale lasă FIFA posibilitatea de a înlocui o echipă naţională cu alta, în special în cazul retragerii unei naţiuni participante, dar nu precizează criteriile folosite pentru desemnarea echipei selectate.

Înlocuirea Iranului cu Ucraina din motive politice ar fi „o decizie justificată din punct de vedere istoric şi sportiv”, a declarat luni Palkin, cerând liderilor mondiali de fotbal să nu „repetă greşelile Cupei Mondiale din 2018 din Rusia”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Sport » Ucrainenii cer FIFA înlocuirea Iranului cu Ucraina pentru CM 2022. Anunţul făcut de directorul celor de la Şahtior Doneţk