Antena Meniu Search
x

Un fotbalist din Premier League nevoit să se retragă la doar 24 de ani, din cauza unei afecțiuni la inimă: ''O lovitură teribilă"

Mijlocaşul zambian Enock Mwepu este nevoit să îşi încheie cariera sportivă la doar 24 de ani, după ce a fost diagnosticat cu o boală cardiacă ereditară, a anunţat, luni, clubul englez de fotbal Brighton & Hove Albion, citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 16:04

Enock Mwepu
Un fotbalist din Premier League, nevoit îşi încheie cariera la doar 24 de ani - Profimedia

Brighton a precizat că sănătatea lui Mwepu, a cărui problemă nu a fost depistată la controalele cardiace normale, îl supune riscului de a suferi un eveniment cardiac potenţial fatal dacă va continua să joace fotbal profesionist.

Mwepu, nevoit să se retragă din fotbal la 24 de ani

Lui Mwepu i s-a făcut rău în recenta pauză pentru echipe naţionale în timp ce zbura pentru a se alătura naţionalei Zambiei, al cărei căpitan este. După ce a petrecut o perioadă într-un spital din Mali, el a revenit la Brighton pentru teste amănunţite, care au relevat situaţia sa medicală.

''Este o lovitură teribilă pentru Enock, dar el trebuie să pună sănătatea şi familia sa pe primul loc şi aceasta este alegerea potrivită, oricât de dificil ar fi să părăsească sportul pe care îl iubeşte'', a declarat Adam Brett, şeful departamentului de medicină şi performanţă de la clubul Brighton, relatează agerpres.ro.

Brett a precizat că Brighton îl va ajuta pe Mwepu să primească tratamentul necesar pentru gestionarea situaţiei sale medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Un fotbalist din Premier League nevoit să se retragă la doar 24 de ani, din cauza unei afecțiuni la inimă: ''O lovitură teribilă"