Antena Meniu Search
x

Video Un pompier român a alergat 46 ore fără oprire la -35 grade Celsius şi a câştigat ultramaratonul din Laponia

Un pompier de la Inspectoratul de Urgenţă Botoşani a devenit pentru a 5-a oară campion mondial.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 18:16

Un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a devenit, pentru a cincea oară, campion mondial.

A câştigat ultramaratonul Nomad, organizat în Laponia. 48 de ore a alergat neîntrerupt, la temperaturi greu de suportat.

Iulian Rotariu a îndurat condiții de vreme extremă în Laponia. A alergat fără oprire 237 km în 46 de ore, la o temperatura de minus 35 de grade Celsius. Însă, antrenamentul de pompier l-a scos din situaţii foarte dificile.

Ştiind ce îl aşteaptă în cursă, Iulian şi-a adaptat chiar şi stilul de viaţă, pentru a se obişnui cu frigul năprasnic. Ultramaratonul a fost presărat de emoţii puternice şi evenimente imprevizibile.

A depăşit însă toate provocările şi a reușit să câștige cursa. Ajuns în unitate, militarii l-au primit cu aplauze. El a fost şi decorat de şeful statului. 

În ultimii doi ani, Iulian Rotariu, a câştigat toate cele patru curse extreme organizate în Australia, Mozambic, Vietnam şi Bolivia. A stabilit de două ori recordul întrecerilor.

Acum, pompierul botoșănean e deja cu gândul la următoarea cursa, din Norvegia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Un pompier român a alergat 46 ore fără oprire la -35 grade Celsius şi a câştigat ultramaratonul din Laponia