Antena Meniu Search
x

Universitatea Craiova, pas greşit în lupta pentru locul 1 din Liga I

Universitatea Craiova, una dintre echipele cu pretenţii din Liga I la fotbal, s-a împiedicat din nou în lupta pentru locul 1, oltenii cedând sâmbătă seara, scor 0-1, pe terenul formaţiei Chindia Târgovişte.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.02.2021, 07:49

Universitatea Craiova nu străluceşte nici sub conducerea antrenorului grec Marinos Ouzounidis
Fotbaliştii de la Chindia Târgovişte încep să spere la play-off-ul Ligii I, după succesul înregistrat cu Universitatea Craiova - Site oficial Chindia Târgovişte
  • Universitatea Craiova a suferit prima înfrângere din ultimele 12 meciuri oficiale jucate.
  • Chindia Târgovişte a obţinut doar a doua victorie în ultimele opt meciuri oficiale jucate.

Duelul cu Chindia Târgovişte a arătat că Universitatea Craiova nu străluceşte nici sub conducerea noului antrenor, grecul Marinos Ouzounidis.

Oltenii au invocat, după eşecul înregistrat cu Chindia Târgovişte, un penalty neacordat de centralul Istvan Kovacs, însă, per ansamblu, Universitatea Craiova a arătat precum o echipă care resimte din plin absenţa unui centru înaintaş de top, respectiv absenţa bosniacului Elvir Koljic.

Diferenţa a fost făcută de reuşita lui Paul Iacob, din minutul 79, acelaşi Iacob ratând şi un penalty în minutul 72.

Universitatea Craiova, departe de locul 1 din Liga I

În urma eşecului înregistrat în duelul cu Chindia Târgovişte, Universitatea Craiova se menţine pe locul 3 în Liga I, la patru puncte de primele două clasate, CFR Cluj şi FCSB.

Totuşi, CFR Cluj şi FCSB au şi câte un meci mai puţin disputat astfel că cele două formaţii se pot distanţa decisiv în fruntea clasamentului.

Însă, oficialii echipei din Craiova trag speranţe că echipa ar putea arăta mai bine în play-off, iar înjumătăţirea punctelor ar asigura menţinerea oltenilor în lupta pentru titlul de campioană a României.

De partea cealaltă, Chindia Târgovişte a urcat pe locul 8 în Liga I şi este la patru puncte de Academica Clinceni, formaţie aflată pe locul 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off-ul Ligii I la fotbal.

Succesul înregistrat în duelul cu Universitatea Craiova permite celor de la Chindia Târgovişte să viseze la o eventuală accedere între primele şase echipe ale campionatului, mai ales că oamenii lui Emil Săndoi mai au de jucat, până la finalul sezonului regulat, meciuri cu adversari rezonabili precum FC Voluntari, Astra Giurgiu sau FC Argeş.

UTA Arad, o altă echipă cu speranţe de play-off în Liga I

Pe lângă Chindia Târgovişte, UTA Arad este o altă echipă din Liga I care încă mai speră la accederea în play-off-ul Ligii I la fotbal. Formaţia antrenată de Laszlo Balint s-a impus sâmbătă, scor 2-1, pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş. Graţie acestui succes, arădenii au urcat pe locul 7 în Liga I, la numai trei puncte de Academica Clinceni, ocupanta locului 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off-ul Ligii I la fotbal.

Tot sâmbătă s-a jucat şi meciul dintre Academica Clinceni şi Astra Giurgiu. Cele două formaţii au încheiat la egalitate, 1-1, la capătul unui meci în care fiecare şut tras pe spaţiul porţii adverse a fost gol.

Etapa a 25-a a Ligii I la fotbal a început vineri, cu meciul Dinamo Bucureşti - Viitorul Constanţa 0-5, continuă duminică, când sunt programate partidele FC Hermannstadt - Sepsi Sf. Gheorghe (18.00) şi FC Botoşani - FCSB (20.30), şi se încheie luni, când se joacă meciurile Politehnica Iaşi - FC Voluntari (17.30) şi CFR Cluj - FC Argeş (20.30).

Vă reamintim că, la finalul sezonului regulat, primele şase clasate merg în play-off-ul Ligii I la fotbal, fază a competiţiei în care echipele vor juca în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare. Celelalte 10 echipe merg în play-out, fază a competiţiei în care formaţiile joacă o singură dată fiecare cu fiecare, astfel că cinci dintre echipe vor juca cinci meciuri acasă şi patru în deplasare, în timp ce celelalte cinci echipe vor juca patru meciuri acasă şi cinci în deplasare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Universitatea Craiova, pas greşit în lupta pentru locul 1 din Liga I