Antena Meniu Search
x

Wimbledon 2023: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, programate să joace joi. Probleme cu organizarea turneului

Irina Begu, Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan vor evolua joi la Grand Slam-ul de la Wimbledon, serios afectat din cauza vremii nefavorabile. Gabriela Rus și Monica Niculescu vor debuta abia vineri, ambele în proba de dublu, alături de Vlad Victor Cornea, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 10:05

jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea
Wimbledon 2023: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, programate să joace joi. Probleme cu organizarea turneului - Profimedia Images

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon a ajuns în ziua a 4-a, în condițiile în care organizatorii se confruntă cu probleme serioase în ceea ce privește programarea meciurilor, după ce în fiecare din primele trei zile a plouat.

Un număr de 14 jucători nici nu au apucat să debuteze, alții având meciurile din primul tur întrerupte. Totuși, 4 sportivi au ajuns deja în turul 3, ceea ce reflectă dificultățile organizatorilor de a găsi un echilibru între programarea la timp a meciurilor și introducerea în programul celor două arene cu acoperiș mobil a unor partide atractive pentru publicul plătitor.

Wimbledon 2023. Meciul dintre Irina Begu și Rebecca Marino, întrerupt din cauza vremii

Printre meciurile întrerupte de ploaie, din primul tur, este și cel al Irinei Begu, oprit miercuri seara, după o oră și 8 minute de joc, din cauza lipsei de vizibilitate, în momentul în care Begu o conducea pe Rebecca Marino cu 1-0 la seturi (6-2, 2-4). Meciul va continua joi, cel mai devreme de la ora 14.30, iar câștigătoarea o va întâlni în turul secund pe Anna Blinkova.

Pe acelaşi subiect

Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian au trecut joi de primul tur și, alături de Ana Bogdan, vor evolua și ele joi, în turul 2.

Ana Bogdan intră prima în teren, după ce a eliminat-o în primul tur pe Liudmila Samsonova (15 WTA), și o va întâlni pentru prima dată în circuit pe americana Alycia Parks (51 WTA).

Sorana Cîrstea o întâlnește pe letona Jelena Ostapenko

Sorana Cîrstea (37 WTA) va juca în jurul orei 16.30 cu favorita 17, letona Jelena Ostapenko, pe care a mai întâlnit-o de 3 ori, fiind învinsă de fiecare dată. Ultima lor întâlnire a avut loc în luna mai la Roma, pe zgură, Cîrstea reușind să câștige un set.

O calificare în turul 3 ar putea duce la un duel românesc cu Jaqueline Cristian (133 WTA), în cazul în care și aceasta se va impune în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia.

Brazilianca este a 13-a favorită a turneului și e în mare formă, după o semifinală la Roland Garros, pierdută cu Iga Swiatek. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial.

Meciul zilei la Wimbledon 2023: Andy Murray - Stefanos Tsitsipas

Poate cea mai așteptată partidă a zilei de joi îi are ca protagoniști, pe Centre Court, pe Andy Murray și Stefanos Tsitsipas.

Gabriela Ruse, alături de Marta Kostyuk, și Monica Niculescu, în pereche cu Nadia Podoroska, vor evolua în proba de dublu, dar vor intra în competiție abia de vineri. Tot în proba de dublu vor juca și Ana Bogdan și Jaquelin Cristian, care fac pereche, dar și Irina Begu, alături de Anhelina Kalinina.

România are și o prezență masculină pe tabloul principal de dublu, unde Vlad Victor Cornea va face pereche cu sârbul Dusan Lajovic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Wimbledon 2023: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, programate să joace joi. Probleme cu organizarea turneului