Antena Meniu Search
x

Video Centru dedicat ştiinţei şi tehnologiei, deschis la Biblioteca Judeţeană din Arad: "Ne-am dorit să avem un spaţiu al viitorului"

România îşi pregăteşte tinerii pentru viitor. Şi ştim deja cu toţii că tehnologia este viitorul, aşa că cei din Consiliul Judeţean Arad au inaugurat ieri un centru dedicat învăţării şi explorării, într-un mod interactiv, chiar în incinta Bibliotecii Judeţene din oraş. Cu ajutorul makerspace-ului, speră ca tinerii să îşi dezvolte abilităţile necesare secolului XXI. 

de Redactia Observator

la 27.01.2024, 12:57

Vezi și

Centrul deschis ieri în cadrul bibliotecii judeţene din Arad este dedicat tinerilor pasionaţi de știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică. Aceştia îşi pot dezvolta creativitatea, pot învăţa lucruri noi şi pot îmbunătăţi anumite abilităţi, cu ajutorul celor mai noi tehnologii. 

Ionel Bulbuc, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Arad: Ne-am dorit într-o clădire clasică să avem un spaţiu al viitorului. E un spaţiu al matematicii, e un spaţiu al ştiinţelor şi un spaţiu pentru echipele de robotică din Arad.

Tinerii pasionaţi de robotică sunt aşteptaţi la makerspace pentru a folosi gratuit toate aparatele, dar şi spaţiul, esenţial pentru aceştia.

Marius Stoica, bibliotecar Biblioteca Judeţeană A.D. Xeonopol Arad: Noi avem deocamdată 2 imprimante 3D 

Sonia Moţ, membru echipă robotică: Echipele de robotică, avem foarte mare nevoie de imprimantă 3D; ne ajută foarte mult să ne uşurăm munca

Tudor face parte dintr-o echipă de robotică şi are o competiţie, în curând. Ne-a explicat şi nouă cum funcţionează acesta. 

Tudor Popescu, membru echipă robotică: Robotul are o mătură, cu care ia pixelul. Îl depozitează într-o cutiuţă în mijloc, pe care o închidem. Robotul are două seturi de şine, care se ridică în sus. Îşi păstrează poziţia, se întoarce pe spate şi lasă pixelul să cadă pe planşă. 

Unii tineri vor să îşi împărtăşească pasiunea pentru tehnologie şi cu alţii, aşa că au devenit voluntari. 

Răzvan Bornea, voluntar: M-am oferit să fiu voluntar; îi voi învăţa pe copii proiectare 3D şi mă voi ocupa de echipament să fie în regulă. 

Totuşi, preşedintele consiliului judeţean a ţinut să le reamintească tinerilor că biblioteca oferă în continuare şi cărţi.

Iustin Cionca, preşedinte Consiliul Judeţean Arad: Am fost deschis la orice acţiune care vine din parte tineretului, dar asta nu înseamnă că nu vă încurajez să citiţi cărţi. 

Un lucru este cert: tehnologia este viitorul. Asta cred chiar şi cei mai mici, care abia aşteaptă să înveţe mai multe despre aceasta. 

Andrei Popa: Cred că aşa se vor juca oamenii în 2050

Investiţia pentru makerspace a fost de peste 70.000 de lei, realizată de Consiliul Județean Arad, împreună cu Asociația Cetatea Voluntarilor, care s-a ocupat în principal de amenjarea spațiului. Noul centru va funcţiona pe bază de programări, care se pot face gratuit, online, pe pagina Bibliotecii Judeţene din Arad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiinta » Centru dedicat ştiinţei şi tehnologiei, deschis la Biblioteca Judeţeană din Arad: "Ne-am dorit să avem un spaţiu al viitorului"