Femeie care câștiga lupta cu cancerul la sân, infectată cu o bacterie mâncătoare de creier uman, în Seattle
O infecție sinusală care nu mai dispărea s-a transformat în ceva mult mai înfricoșător, pentru o femeie care deja se lupta cu cancerul la sân.
O infecție sinusală care nu mai dispărea s-a transformat în ceva mult mai înfricoșător, pentru o femeie care deja se lupta cu cancerul la sân.
După ce a folosit un dispozitiv medical destul de banal pentru tratarea sinuzitei, femeia a contractat o bacterie care avea să-i aducă sfârșitul, în ciuda luptei pe care o câștiga cu cancerul la sân.
Primul semn, o infecție la nas
Primul semn al necazurilor a fost o erupție pe jumătatea dreaptă a nasului, potrivit raportului de caz, publicat în Jurnalul Internațional al Bolilor Infecțioase.
- Humus retras de la vânzare de un lanț de supermarketuri din țară. Produsul, contaminat cu o bacterie periculoasă
- Tânăr ucis de un parazit care se hrănește cu creier uman. Ar fi luat bacteria dintr-o piscină (Video)
- Bacterie periculoasă, la Spitalul Universitar Bucureşti. O sală de operaţii a fost închisă
Erupția nu a dispărut, în ciuda mai multor vizite la un dermatolog, potrivit raportului, citat de livescience.com. Apoi, la aproximativ un an de la apariția erupției, femeia a avut o criză convulsivă, care a internat-o în spital. O scanare a arătat o leziune de 1,5 centimetri în creierul ei.
Medicii credeau că bacteria mâncătoare de creier e o tumoare
"Leziunea arăta ca o tumoare", a spus autorul raportului de caz Dr. Charles Cobbs, neurochirurg la Centrul Medical Suedez din Seattle. Acest lucru nu a fost neaparat surprinzator, a spus Cobbs, deoarece femeia a avut un istoric de cancer mamar.
Dar când Cobbs a pus-o pe masa de operație pe femeie ca să înlăture tumora, și-a dat seama că era doar țesut mort al creierului, și nu o tumoră, ceea ce a făcut și mai dificilă identificarea problemei.
Deci, el a luat o mostră, pe care a trimis-o neuropatologilor de la Universitatea Johns Hopkins, pentru analize suplimentare. După operație, femeia a fost trimisă acasă, potrivit raportului.
Până la venirea analizelor detaliate, femeia a murit
Dar, apoi, patologii de la Hopkins s-au întors cu un verdict: Infecția părea "amoebică", a spus Cobbs, care a crezut că "e ridicol", după ce au auzit vestea. Dar starea femeii se deteriora. Cobbs a băgat-o înapoi în operație pe femeie și a eliminat complet tesutul respectiv, care crescuse în dimensiune.
De data aceasta, echipa a contactat Centrelul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), dar, din păcate, infecția a fost prea severă, iar femeia a murit.
Balamuthia Mandrillaris
Doar după moartea femeii rezultatele de laborator suplimentare au revenit de la CDC. Femeia s-a dovedit a avea o infecție cu o amoeba numită Balamuthia Mandrillaris. CDC a găsit dovezi ale amoebei atât în țesutul cerebral al femeii, cât și în țesutul iritației de pe nas, a spus Cobbs.
Infecțiile cu Mandrillaris sunt extrem de neobișnuite și în majoritatea lor fatale, au scris autorii în raport.
E atât de rară, încât medicii nu au auzit niciodată de ea
"E atât de rar încât nu am auzit niciodată de ea", a spus Cobbs.
Cobbs a spus că suspectează că femeia a fost infectată utilizând un dispozitiv pentru tratarea sinuzitei cu apă nesterilizată, sau obiectul respectiv nu a fost sterilizat.
Oricum ar fi, medicul nu are nici cea mai vagă idee cum s-a putut infecta femeia cu așa ceva sau de unde ar fi putut să o ia.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰