Antena Meniu Search
x

Încă şase cazuri de infectare cu mutaţia Covid din Marea Britanie

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate 6 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK - linia genetică B.1.1.7.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 02.02.2021, 16:59

Alte şase cazuri de infecţie cu mutaţia Covid din Marea Britanie, descoperite în România - Profi Media

Încă şase mutaţii cu varianta britanică a coronavirusului

Este vorba despre 3 bărbați, din Bihor (35 ani), Ilfov (63 ani) și București (39 ani) și 3 femei din București (69 ani și, respectiv, 47 ani) și Dâmbovița (54 ani) pentru care se vor efectua anchete epidemiologice.

Pentru aceste probe, secvențierea genomului a fost realizată în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș”.

Ministerul Sănătății a fost informat ieri de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7 care provin din focarul deja confirmat de la aceeași școală din București.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală.

Săptămâna trecută au fost anunţate alte două cazuri la unitatea de învăţământ din Bucureşti, iar Ministerul Sănătăţii a confirmat vineri 10 noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiinta » Încă şase cazuri de infectare cu mutaţia Covid din Marea Britanie