Antena Meniu Search
x

Japonia face primul test la ascensorul spaţial, pe 11 septembrie

Japonia va face primul test la ascensorul spaţial, pe 11 septembrie. Liftul este construit pentru a transporta materiale şi oameni pe Staţia Spaţială Internaţională, o alternativă la rachete.

Fotografie concept cu liftul spaţial dezvoltat de Japonia
Japonia face primul test la ascensorul spaţial care va transporta materiale şi oameni pe staţia orbitală - Corporaţia Obayashi

Japonia va face primul test la ascensorul spaţial, pe 11 septembrie. Liftul este construit pentru a transporta materiale şi oameni pe Staţia Spaţială Internaţională, o alternativă la rachete.

Ascensorul spaţial al Japoniei se va deplasa pe un cablu care conectează Terra la Staţia Spaţială Internaţională. Testul de pe 11 septembrie va viza transportarea pe orbită a unui container.

Transportul spaţial va fi secondat de doi sateliţi cubici cu latura de 10 centimetri. Sateliţii vor monitoriza astfel telemetria transportului şi vor transmite imagini către centrul de control.

Containerul va fi lansat de la Centrul Spaţial Tanegashima din Japonia. Cercetătorii niponi vor testa astfel rezistenţa liftului, a cablului şi echipamentului auxiliar la condiţiile din spaţiu, razelor cosmice, meteoriţilor şi, nu în ultimul rând, deşeurilor spaţiale rămase în urma altor misiuni umane în spaţiu.

Liftul spaţial ar urma să urce cu o viteză de 200 de kilometri pe oră, iar călătoria până la Staţia Spaţială Internaţională va dura 8 zile.

Japonezii consideră că o astfel de modalitate de transport va fi mai sigură şi mai ieftină decât racheta.

Costurile transportului cu liftul spaţial vor fi de 200 de dolari, în timp ce cu racheta sunt de 22 de mii de dolari. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiinta » Japonia face primul test la ascensorul spaţial, pe 11 septembrie