Antena Meniu Search
x

Ce înseamnă mod avion pe telefon. Când trebuie să-l foloseşti

Numărul călătoriilor cu avionul a crescut enorm în ultimii ani, astfel că una dintre marile dileme ale românilor a devenit cea când trebuie să decidem când şi cum folosim telefonul mobil în modul "avion".

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 12:47

Persoanele care călătoresc cu avionul trebuie să-şi închidă telefoanele sau să le treacă pe modul "avion"
Persoanele care călătoresc cu avionul trebuie să-şi închidă telefoanele sau să le treacă pe modul "avion" - Shutterstock
  • Persoanele care călătoresc cu avionul trebuie să-şi închidă telefoanele sau să le treacă pe modul "avion".

Numărul călătoriilor cu avionul a crescut enorm în ultimii ani în România. De exemplu, doar în primele trei luni ale acestui an, aeroporturile din ţara noastră au fost tranzitate de aproximativ cinci milioane de călători.

Şi, toată lumea ştie că cei care călătoresc cu avionul sunt obligaţi, la un moment dat, din diferite motive, să-şi închidă telefoanele sau să le treacă măcar pe modul "avion".

Ce este modul "avion"? 

Modul "avion" oferă posibilitatea de a utiliza telefonul în anumite condiţii. Sunt, de exemplu, deconectate datele mobile, pentru a se evita posibilitatea ca o persoană aflată la bordul unui avion să ia legătura cu o altă persoană, din motive de siguranţă, dar şi pentru a evita posibilitatea ca conexiunile utilizate de echipaj să fie perturbate.

Pe acelaşi subiect

Chiar şi aşa, telefonul poate fi folosit în continuare, pentru diferite activităţi, utilizarea lui nefiind extrem de limitată prin acţiunea respectivă.

Cum se activează/dezactivează modul "avion"? 

De cele mai multe ori, setarea de mod "avion" se regăseşte, practic, în panoul cu setări rapide de pe telefon. Pentru a activa modul "avion" trebuie doar să găsiţi pictograma cu avion, să o atingeţi, iar telefonul trece automat în modul "avion".

Dezactivarea modului "avion" se face la fel de uşor. Aveţi de urmat aceiaşi paşi de debifat pictograma cu avion. Astfel ar urma să reveniţi rapid la posibilitatea de a utiliza o conexiune wireless.

Ce poți face pe telefon când este activat modul "avion"? 

În momentul în care telefonul este activat în modul "avion" este evident că nu mai puteţi efectua sau primi apeluri ori SMS-uri. Totuşi, aveţi posibilitatea să utilizaţi în continuare, fără probleme, cele mai multe dintre aplicaţiile de pe telefon.

De exemplu, vă puteţi juca, puteţi lucra, puteţi face fotografii pe geam sau puteţi filma peisaje deosebite ori puteţi să vizionaţi fotograţii şi videoclipuri din galeria telefonului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Tehnologie » Ce înseamnă mod avion pe telefon. Când trebuie să-l foloseşti