Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Am plătit 3.000 de euro pentru 4 bilete de avion". Românii prinşi în infernul din Israel, nevoiţi să scoată bani grei din buzunar pentru a reveni în ţară

Prinşi în infern şi în războiul altora. Din cei 1.600 de turişti care au cerut ajutor pentru repatriere, doar jumătate au reuşit să ajungă în ţară. Fuga pentru a-şi salva viaţa i-a costat însă scump. Mulţi se plâng că au dat bani pe bilete de avion la suprapreţ, în vreme ce alte state şi-au repatriat cetăţenii gratuit. Între timp, atacurile continuă, iar oamenii se calcă în picioare în aeroporturi. 

de Redactia Observator

la 09.10.2023 , 20:13

Sunt imagini cumplite care arată cât de subţire a devenit graniţa între viaţă şi moarte, filmate la doi paşi de casa unei românce şi a soţului israelian. Meki şi Adriana îşi strâng puternic la piept cei doi băieţi, de 3 şi 5 ani, în timp ce povestesc spaima prin care trec.

Meki Mussa: Nici n-am crezut că există aşa ceva. Vorbim de o zonă foarte sigură. Am început să simţim şi noi rachetele deasupra casei, bombele, împuşcăturile. Suntem în haos total. Nu avem altă soluţie, decât să plecăm în România. Viaţa e mai importantă decât orice!

La fiecare alarmă, îşi smulg băieţii din paturi şi se adpostesc. Locuiesc la 13 km de aeroportul Ben Gurion. În terminale, se dă o adevărată luptă pentru supravieţuire. Oamenii se calcă în picioare, înspăimântaţi de zgomotele ascuţite ca o lamă.

Vezi și

De la începutul Infernului, în jur de 1.600 de români au solicitat ajutor consular

Pe acelaşi subiect

De la începutul Infernului, în jur de 1.600 de români au solicitat ajutor consular pentru a ajunge în siguranţă acasă. Alţi 350 sunt prinşi în Fâşia Gaza. Până acum, 800 de români au aterizat pe aeroportul Otopeni. Fuga pentru a-şi salva viaţa i-a costat scump. Oamenii au crezut că deplasarea va fi suportată de autorităţile române, având în vedere că TAROM este deţinut integral de stat.

"Ruşine statului român. Nu au făcut decât să pună companiile aeriene să vândă bilete la suprapreţ". 

"Am plătit pentru 4 persoane 3.000 de euro bilete de avion"

"Ne-au spus de la început că sunt două avioane dispuse, dar este contracost. Dacă vreţi rămâneţi, dar pe propria răspundere. 370 de euro."

"Dacă prin ajutor înseamnă că mi-am plătit singură biletul, da, am primit ajutor"

Marcel Ciolacu, premierul României: Mâine voi avea o discuție cu min transporturilor sa vad unde ne putem încadra. Multe companii care aveau bilet nu le returnează banii și le oferă alte curse. O să stau de vorbă şi cu preşedintele de la consiliul concurenţei.

TAROM a suplimentat zborurile dintre Tel Aviv spre București, în timp ce Wizz Air a anunțat suspendarea tuturor curselor. Compania nu a dorit să comenteze decizia. Dan Badea, aflat la Tel Aviv împreună cu soţia pentru un concert al lui Bruno Mars, n-a mai aşteptat cursele TAROM. A prins, miraculos, o cursă spre Dubai.

Mulţi dintre românii surprinşi de atacuri erau în pelerinaj

Sentimentul că orice clipă poate fi ultima i-a copleşit chiar şi pe cei obişnuiţi cu sunetul alarmelor. Rachetele au căzut foarte aproape de casa lui Dirv.

Totul a început într-o dimineață, nimeni nu s-a așteptat să se întâmple asta. La 6 dimineața au început să tragă cu rachete din Fâșia Gaza și i-au luat prin surprindere pe oameni, dar și armata israeliană. Au trecut granița, erau sute de teroriști pe motociclete și cu camionete, au intrat îm Israel, au intrat în chibuțuri, apoi au mers din ușă în ușă, au măcelărit familie după familie, oameni pe care îi știam, prieteni, fiecare dintre noi are pe cineva care nu mai este acum printre noi.

Adnan, student la medicină în Bucureşti, şi-a chemat imediat părinţii în România. Mulţi dintre românii surprinşi de atacuri erau în pelerinaj, Patriarhia Română anunţă că toate excursiile în Țara Sfântă programate în următoarea perioadă vor fi suspendate până când zona va fi sigură.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » "Am plătit 3.000 de euro pentru 4 bilete de avion". Românii prinşi în infernul din Israel, nevoiţi să scoată bani grei din buzunar pentru a reveni în ţară