Antena Meniu Search
x

Kevin Systrom şi Mike Krieger, co-fondatorii Instagram, și-au dat demisia

Anunț surprizător în lumea high-tech! Kevin Systrom şi Mike Krieger, co-fondatorii Instagram, şi-au dat demisia din funcţiile deţinute în cadrul Facebook.

Fondatorii Instagram pozează la o gală
Kevin Systrom şi Mike Krieger, co-fondatorii Instagram, și-au dat demisia - Reuters

Anunț surprizător în lumea high-tech! Kevin Systrom şi Mike Krieger, co-fondatorii Instagram, şi-au dat demisia din funcţiile deţinute în cadrul Facebook.

Systrom şi Krieger şi-au anunţat demisiile prin intermediul unui post pe blogul Instagram. Cei doi nu au oferit un motiv oficial pentru plecare, limitându-se în a spune că au nevoie de o pauză pentru a-şi explora din nou curiozitatea şi creativitatea.

Ce se află în spatele plecării?

Neoficial, surse anonime din cadrul Facebook spun că de vină pentru plecare celor doi este pierderea din ce în ce mai vizibilă a independenţei faţă de Facebook.

Neînţelegerile dintre conducerile Instagram şi Facebook au crescut anul acesta, după ce Adam Mosseri, unul dintre inginerii de încredere ai lui Mark Zuckerberg, a fost numit vicepreşedintele Instagram în locul lui Kevin Weil.

Aparent, Systrom şi Krieger nu s-au înţeles cu Mosseri în multe dintre deciziile luate anul acesta la conducerea companiei, iar cei doi au decis să plece.

Cei doi foşti colegi de la Stanford sunt în spatele a ceea ce probabil poate fi numită cea mai de succes aplicaţie mobilă care nu a ţinut la început de o mare corporaţie.

Facebook a cumpărat Instagram în 2012 pentru 1 miliard de dolari, o sumă care părea imensă la acea vreme, când Instagram număra sub 50 de milioane de utilizatori lunari.

Instagram este văzut de mulţi comentatori din domeniul tehnologiei ca barca salvatoare pentru Facebook. Reţeaua a înregistrat o creştere continuă, în timp ce Facebook a stagnat.

Systrom şi Krieger au condus Instagram cu o oarecare independenţă şi după achiziţia Facebook, iar în prezent reţeaua socială are peste 1 miliard de utilizatori.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Tehnologie » Kevin Systrom şi Mike Krieger, co-fondatorii Instagram, și-au dat demisia