Antena Meniu Search
x

”Detali secrete Covid-19”, un virus destinat să fure datele

Atenţie, se fură date din telefon sub pretextul ofieririi de informaţii secrete despre noul coronavirus. Un nou troian a fost creat de hackeri pentru a accesa aplicaţii bancare, lista de sms-uri sau emailuri din telefoanele noastre, avertizează SRI.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 26.04.2020, 02:18

Vezi și
  • Virusul Troian a fost făcut de hackeri.
  • Mesajul poate fura datele bancare.

Virusul pare creat special pentru telefon şi vine într-un mesaj text, alături de un fişier pe care mesajul te îndeamnă să-l deschizi. "Detalii secrete COVID 19" este mesajul şi, ataşat, are un fişier denumit.APK.

Dacă nu deschideţi fişierul, nu se întâmplă nimic. Însă, dacă o faceţi, trioanul se instalează imediat în telefon şi începe să lucreze. Virusul e capabil să acceseze aplicaţiila bancare, e-mailurile, sms-urile, lista de contacte şi chiar să trimită mesaje.

Ideal este să ştergeţi mesajul atunci când îl primiţi pentru că. odată instalat, programul nu mai poate fi şters şi dezactivat. Aşa că, recomandarea specialiştilor SRI în această situaţie este să resetaţi imediat dispozitivul mobil la setările din fabrică şi să intraţi pe un alt telefon sau pe un computer ca să vă schimbaţi parolele de la orice aţi avut instalat, de valoare, în telefon. Mail, aplicaţii bancare, orice.

Reamintim, detalii secrete Covid-19 nu este un mesaj pe care vreţi să-l deschideţi! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » ”Detali secrete Covid-19”, un virus destinat să fure datele