Antena Meniu Search
x

Video Expoziție de tehnologie AI în domeniul construcțiilor, la ROMEXPO. Clienții își pot vedea casa visurilor înainte de construcție

Inteligenţa Artificială vrea să intre în casele noastre de la proiectare până la construcţie şi mobilare. Clienţii pot să se plimbe în realitatea virtuală prin locuinţa schiţată de arhitect, iar o imprimantă 3D demonstrează cum ridică o clădire. Creatorii de holograme propun decoraţiuni fără moarte, pe care poţi să le schimbi chiar tu când se demodează. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 16.06.2024 , 12:17

Expoziție de tehnologie AI în domeniul construcțiilor, la ROMEXPO. Clienții își pot vedea casa visurilor înainte de construcție

Bucureşti este capitala internaţională a tehnologiei weekend-ul acesta. O expoziţie de tehnologie, deschisă la Romexpo, arată avansul inteligenţei artificiale. Cu ajutorul ei poţi să îţi vezi casa înainte să fie construită. Marile companii folosesc scannere 3D cu care creează o imagine digitală a viitoarei clădiri. 

O demonstraţie impresionantă vine de la combinaţia inteligenţa artificială - calculul matematic

 O imprimantă tridimensională ridică de zor o casă de probă.  

Articolul continuă după reclamă

"Pot fi folosite mai multe tipuri de materiale, în momentul de faţă lucrăm cu un material natural din pământ, calciu, var și mixturi minerale și un liant. Poate printa cu beton, poate printa cu tot felul de materiale", a explicat Călin Opriș, administrator companie de construcţii.

Pe acelaşi subiect

Vizitatorii expoziţiei de tehnologie sunt fascinaţi de folosirea inteligenţei artificiale în construcţii, dar nu toţi sunt gata să o primească în casa lor fără să o cunoască mai bine. 

"Piaţa de constructii si dezvoltare imobiliară este o piaţă care are nevoie de inovaţie cat mai multă pentru că se construiește relativ greu și cererea în schimb este foarte mare", a declarat Daniel tudor, organizatorul evenimentului.

Inteligenţa artificială se ocupă şi de decoraţiuni. Hologramele ar putea înlocui în curând tablourile sau vazele pe care acum le dărâmă pisicile. 

Tehnologia avansata promite şi o siguranţă mai mare

Expoziţia de tehnologie prezintă şi yale inteligente care pot fi controlate de la distanţă, cu ajutorul telefonului mobil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Tehnologie » Expoziție de tehnologie AI în domeniul construcțiilor, la ROMEXPO. Clienții își pot vedea casa visurilor înainte de construcție