Antena Meniu Search
x

Politico: Facebook şi Instagram ar putea deveni inaccesibile pentru utilizatorii din Uniunea Europeană

Presa străină anunţă că Uniunea Europeană ar putea rămâne fără acces la două dintre cele mai mari reţele de socializare, după ce Comisia din Irlanda pentru protecția datelor i-a informat joi pe omologii săi din Europa că va bloca compania Meta, care deține Facebook și Instagram, din a trimite date despre utilizatorii din Europa în SUA.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 07.07.2022, 17:12

Facebook şi Instagram ar putea deveni inaccesibile
Facebook şi Instagram ar putea deveni inaccesibile - Shutterstock

Meta a avertizat în mod repetat că o astfel de decizie ar închide multe dintre serviciile sale din Europa, inclusiv Facebook și Instagram, scrie Politico.

UE ar putea rămâne fără Facebook şi Instagram

„Dacă nu se adoptă un nou cadru transatlantic de transfer de date și nu ne putem baza în continuare pe SCC (n.r. – metoda prin care transferă acum datele respective) sau pe alte mijloace alternative de transfer de date din Europa către Statele Unite, probabil că nu vom putea oferi unele dintre cele mai importante produse și servicii, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa”, declarau oficialii Meta în luna martie.

Proiectul de decizie al autorității irlandeze blochează ultima soluție legală găsită de Meta pentru a transfera în SUA mari cantități de date colectate în UE. Se întâmplă astfel după ani de bătălii în justiție între gigantul tehnologic american și activiștii europeni pentru păstrarea confidențialității datelor.

UE și SUA se află în plină negociere privind un nou acord pe transferul de date care ar permite companiilor precum Meta să continue să facă acest lucru, indiferent de opoziția unor statele membre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Tehnologie » Politico: Facebook şi Instagram ar putea deveni inaccesibile pentru utilizatorii din Uniunea Europeană