Antena Meniu Search
x

Cum poate fi tratată frica de avion cu ajutorul unui simulator de zbor

Jumătate dintre românii care călătoresc cu avionul au frică de zbor, arată un studiu recent. Iar un sfert dintre ei au trecut prin momente neplăcute la înălţime. Pentru cei nevoiţi să călătorească des există, însă, şi remedii.

Vezi și

Jumătate dintre românii care călătoresc cu avionul au frică de zbor, arată un studiu recent. Iar un sfert dintre ei au trecut prin momente neplăcute la înălţime. Pentru cei nevoiţi să călătorească des există, însă, şi remedii. La Academia Română de Aviaţie, cei care vor să se trateze de aerofobie intră în simulatoare de zbor pentru a învăţa să-şi gestioneze temerile.

Anca Martin este din Pitești şi lucrează în IT. Zboară cel puțin o dată pe lună cu avionul, de fiecare dată cu mari emoții.

Anca Martin, cursant la simulatorul de zbor: Imi creste pulsul foarte tare, incep sa transpir excesiv din palme, din coate. 

Sunt simptomele aerofobiei - frica de a zbura. Acum, a intrat într-un simulator pentru a înţelege cât de sigură e călătoria cu avionul.  

Jumătate dintre românii care călătoresc cu avionul au frică de zbor, arată un studiu recent. Iar un sfert din ei au trecut prin momente neplăcute, la bordul aeronavelor. 

"Simţi un gol în stomac la decolare. Rămâi fără auz şi tot ţi se spune să înghiţi, să se desfunde urechile", explică un pasager.

Probabilitatea ca o persoană să moară într-un accident rutier este de 100 de ori mai mare decât cea a prăbuşirii unui avion. Iar primele două cauze ale decesului la nivel mondial sunt infarctul şi cancerul. Aşa că data viitoare când plecaţi în vacanţă cu avionul, lăsaţi grijile deoparte şi gândiţi-vă ce veţi face la destinaţie.

Piloţii au şi câteva sfaturi care să vă facă zborul mai plăcut. În primul rând, nu consumaţi cafea înaintea decolării, asculaţi în căşti muzica preferată şi alegeţi mereu locul de lângă culoar. Şi un pahar cu vin ajută, dar doar atât.

Nu este recomandat să se facă exces de alcool pt ca la bordul avionului comandantul este suveran şi poate debarca pasagerul.

Patru sfaturi pentru pasageri în caz de zbor

Reacţiile oamenilor la primul zbor cu avionul sunt printre cele mai diverse, spun piloţii. Unii pasageri plâng de frică, alţii izbucnesc în râsete.

În primul semestru al anului, doar Aeroportul Henri Coandă a fost tranzitat de peste 6 milioane de pasageri, cu 30 la sută mai mult decât acum doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Cum poate fi tratată frica de avion cu ajutorul unui simulator de zbor