Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Google a creat o nouă formă a materiei: ce este "cristalul timpului" şi cum poate fi folosit practic

Google, alături de o echipă formată din cercetători de la două dintre cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite, a creat o nouă formă de materie, informează Fortune.

de Redactia Observator

la 05.08.2021 , 17:10

Google a creat o nouă formă a materiei: ce este "cristalul timpului" şi cum poate fi folosit practic
- Profimedia

Un grup de cercetători de la Google, ajutaţi de fizicieni de la Stanford şi Princeton, au creat aşa-numit "cristal al timpului", o nouă formă de materie. Pentru a reuşi acest lucru au folosit calculatorul cuantic al Google.

Potrivit sursei citate, crearea "cristalului timpului" ar putea reprezenta un progres tehnologic uluitor pentru omenire. Componentele "cristalului timpului" se mişcă într-un ciclu regulat continuu, fară a consuma însă energie. Astfel, se extinde practic conceptul de "materie". Până acum, formele materiei erau solidă, lichidă şi gazoasă.

Performanţa Google nu este singulară, dar este cea care a înregistrat cele mai bune rezultate. Cercetătorii de la Universitatea din Maryland au fost primii care au creat un "cristal al timpului", la sfârşitul anului trecut, dar experimentul lor a fost de scurtă durată. Şi fizicienii Universităţii Delft din Olanda au creat un astfel de cristal.

Articolul continuă după reclamă

Un "cristal al timpului" poate fi folosit în dezvoltarea calculatoarelor cuantice, acele super-calculatoare folosite pentru a rezolva probleme complexe. Calculatoarele cuantice pot fi folosite în domenii diverse, de la medicină, la zboruri spaţiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Tehnologie » Google a creat o nouă formă a materiei: ce este "cristalul timpului" şi cum poate fi folosit practic