Antena Meniu Search
x

Google renunţă la sponsorizarea reclamelor de pe YouTube pentru videoclipurile care spun că schimbările climatice nu există

Google a anunţat joi că va înrerupe sponsorizarea publicităţii pentru videoclipurile de pe YouTube şi alte tipuri de conţinut de pe site, care includ negarea schimbărilor climatice, oamenii de ştiinţă continuând să avertizeze că omenirea se apropie din ce în ce mai mult de nivelurile de încălzire planetară fără precedent.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 10:22

Google refuză sponsorizarea anumitor reclame de pe Youtube
Google refuză sponsorizarea anumitor reclame de pe Youtube - Shutterstock

„În ultimii ani, am auzit direct de la un număr din ce în ce mai mare de parteneri publicitari și editori care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la reclame care difuzează alături sau promovează afirmații inexacte cu privire la schimbările climatice”, a scris echipa de reclame Google într-un comunicat, potrivit Huffpost. „Agenții de publicitate pur și simplu nu doresc ca anunțurile lor să apară lângă acest conținut. Și editorii și creatorii nu doresc ca anunțurile care promovează aceste revendicări să apară pe paginile sau videoclipurile lor”

Decizia Google

Anunțurile și generarea de bani vor fi permise pe alte subiecte legate de climă, a spus Google, inclusiv „dezbateri publice privind politica climatică, impactul diferit al schimbărilor climatice, noi cercetări și multe altele”. Compania va folosi un amestec de analize umane și instrumente automate pentru a pune în aplicare politicile, care vor începe luna viitoare. Gigantul tehnologic a adăugat că a consultat „surse autoritare” pentru a elabora noile sale reguli, inclusiv experți care au contribuit la redactarea documentelor climatice ale Organizației Națiunilor Unite, evaluările Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Google renunţă la sponsorizarea reclamelor de pe YouTube pentru videoclipurile care spun că schimbările climatice nu există