Instagram ia noi măsuri în privința hărțuirii online. Aplicația va bloca automat mesajele ofensatoare

De Cornel Preda.
Publicat: 23.04.2021, 16:27.
Actualizat: 23.04.2021, 16:27

Instagram a introdus noi opțiuni pentru a ajuta utilizatorii să facă față abuzurilor din platformă, filtrând automat cererile cu mesaje care conțin cuvinte sau expresii ofensatoare.

Instagram ia noi măsuri în privința hărțuirii online. Aplicația va bloca automat mesajele ofensatoare

Instagram ia noi măsuri în privința hărțuirii online. Aplicația va bloca automat mesajele ofensatoare

iStock by Getty Images

Instagram blochează mesajele ofensatoare și spune că își concentrează atenția pe cererile cu mesaje, nu pe mesajele directe, acestea din urmă venind în general din partea utilizatorilor cunoscuți. De asemenea, platforma a anunțat că regulile nu se vor aplica conversațiilor private.

Instagram a trasat o listă cu termeni jignitori cu ajutorul organizațiilor anti-discriminare și anti-bullying, iar utilizatorii au posibilitatea să își creeze propriile liste cu cuvinte, fraze sau emoji pe care le consideră ofensatoare. Cererile cu mesaje care conțin aceste elemente vor fi filtrate automat și puse într-un dosar ascuns.

Filtrarea se face direct pe dispozitivul fiecărui utilizator şi o veste bună este că poţi alege să filtrezi mesajele chiar şi de pe Facebook Messenger şi Whatsapp. „Combaterea abuzurilor este o provocare complexă și nu există un simplu pas pe care îl putem face pentru a elimina problema. De exemplu știm că în comunitatea noastră sunt oameni cu mulți urmăritori care au primit cereri cu mesaje jignitoare de la persoanele pe care nu le urmăresc. Pentru că Mesajele Directe sunt conversații private, nu vom căuta proactiv în ele, așa cum facem în alte locuri din Instagram. De aceea introducem această nouă opțiune care, atunci când este activată, va filtra automat cererile din Mesajele Directe care conțin cuvinte, fraze sau emoji jignitoare, astfel încât să nu mai fiți nevoiți să le vedeți”, a anunțat Instagram.

Utilizatorii din şapte ţări, printre care Austria, Noua Zeelandă, Canada şi Germania, au fost atent studiaţi şi s-a dovedit că persoanele publice au fost victime ale mesajelor abuzive din social media.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2021. Racii sunt concentrați pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Uluitor cine era șoferul de Maserati care s-a izbit de un cap de pod. Ce i-au găsit polițiștii în buzunar
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro