Antena Meniu Search
x

Instagram ia noi măsuri în privința hărțuirii online. Aplicația va bloca automat mesajele ofensatoare

Instagram a introdus noi opțiuni pentru a ajuta utilizatorii să facă față abuzurilor din platformă, filtrând automat cererile cu mesaje care conțin cuvinte sau expresii ofensatoare.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 23.04.2021, 16:27

Instagram ia noi măsuri în privința hărțuirii online. Aplicația va bloca automat mesajele ofensatoare
Instagram ia noi măsuri în privința hărțuirii online. Aplicația va bloca automat mesajele ofensatoare - iStock by Getty Images
  • Filtrarea mesajelor va fi disponibilă şi pe Whatsapp şi Facebook

Instagram blochează mesajele ofensatoare și spune că își concentrează atenția pe cererile cu mesaje, nu pe mesajele directe, acestea din urmă venind în general din partea utilizatorilor cunoscuți. De asemenea, platforma a anunțat că regulile nu se vor aplica conversațiilor private.

Instagram a trasat o listă cu termeni jignitori cu ajutorul organizațiilor anti-discriminare și anti-bullying, iar utilizatorii au posibilitatea să își creeze propriile liste cu cuvinte, fraze sau emoji pe care le consideră ofensatoare. Cererile cu mesaje care conțin aceste elemente vor fi filtrate automat și puse într-un dosar ascuns.

Filtrarea se face direct pe dispozitivul fiecărui utilizator şi o veste bună este că poţi alege să filtrezi mesajele chiar şi de pe Facebook Messenger şi Whatsapp. „Combaterea abuzurilor este o provocare complexă și nu există un simplu pas pe care îl putem face pentru a elimina problema. De exemplu știm că în comunitatea noastră sunt oameni cu mulți urmăritori care au primit cereri cu mesaje jignitoare de la persoanele pe care nu le urmăresc. Pentru că Mesajele Directe sunt conversații private, nu vom căuta proactiv în ele, așa cum facem în alte locuri din Instagram. De aceea introducem această nouă opțiune care, atunci când este activată, va filtra automat cererile din Mesajele Directe care conțin cuvinte, fraze sau emoji jignitoare, astfel încât să nu mai fiți nevoiți să le vedeți”, a anunțat Instagram.

Utilizatorii din şapte ţări, printre care Austria, Noua Zeelandă, Canada şi Germania, au fost atent studiaţi şi s-a dovedit că persoanele publice au fost victime ale mesajelor abuzive din social media. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Instagram ia noi măsuri în privința hărțuirii online. Aplicația va bloca automat mesajele ofensatoare