Antena Meniu Search
x

Video La revedere, trafic rutier. Ruşii de la Hoversurf se pregătesc să intre în producţia de masă cu un taxi zburător

Ruşii de la Hoversurf au prezentat un model de taxi zburător, menit să intre în producția de masă în 2021, iar în utilizare publică până în 2025.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.01.2021, 17:26

Maşina zburătoare, în teste finale

În ianuarie 2021, „Hoversurf”, o companie rusă de mobilitate aeriană urbană, a început să-și testeze taxiul dronă, un vehicul zburător care poate transporta pasageri și mărfuri, relatează revista Popular Mechanics.

Taxiul are dimensiunea unei mașini sedan standard (5 m x 1,6 m), spune şi agenția de știri TASS, citând serviciul de presă al Departamentului pentru Antreprenoriat și Dezvoltare Inovativă din Moscova.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poate ajunge la o altitudine de 150 de metri și poate parcurge o distanță de până la 100 de kilometri într-un singur zbor. Taxiul aerian nu necesită construirea de piste speciale, deoarece poate ateriza într-o parcare obișnuită și este, de asemenea, capabil să fie manevrat în aceleaşi condiţii ca un autoturism obişnuit.

Maşina zburătoare poate transporta 2 persoane

Taxiul aerian va fi capabil să transporte două persoane, sau până la 300 de kilograme de marfă și să dezvolte o viteză de până la 200 km/h (124 mph).

O dronă taxi inventată de ruşi intră în producţie de masă în acest an

captura youtube

Maşina zburătoare este în prezent testată pe o arenă interioară a stadionului Luzhniki.

Deocamdată, prototipul testează modul de zbor „Lift & Cruise”, prin care decolarea, aterizarea și zborul orizontal sunt controlate de diferite grupuri de motoare și testează un sistem de parașute pentru a fi utilizat în situații de urgență.

Inventatorul și omul de afaceri Alex Atamanov, fondatorul Hoversurf, a început dezvoltarea dronei taxi în 2018. În plus față de acest proiect, Hoversurf are un proiect de hoverbike, pe care Atamanov l-a prezentat în 2016.

Hoversurf se așteaptă să poată produce primele modele de producție ale taxiului său aerian în 2021. Cu toate acestea, producţia în masă este programată pentru 2023-2025, când Rusia obține o rețea 5G și adoptă o lege care permite utilizarea dronelor de mari dimensiuni pe teritoriul țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » La revedere, trafic rutier. Ruşii de la Hoversurf se pregătesc să intre în producţia de masă cu un taxi zburător