Antena Meniu Search
x

iPhone 12, lansat de Apple. Vor fi disponibile 4 versiuni: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max. Prețuri și specificații | Video

iPhone 12 a fost anunțat, Apple oferind patru noi modele: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 13.10.2020, 23:57

iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max
Apple a lansat patru noi modele de iPhone - Apple
  • Toate cele patru modele de iPhone 12 dispun de conectivitate 5G
  • iPhone 12 este acum mai rezistent și mai ușor

Toate cele patru modele de iPhone 12 dispun de conectivitate 5G, un procesor Bionic A14 mai rapid și un nou design, mai elegant. Apple a actualizat și camerele, rezultând fotografii de o calitate și mai bună.

iPhone 12 este acum mai rezistent, grație noului ecran Ceramic Shield, despre care Apple susține că este cel mai rezistent de pe piață. Există și un nou sistem de încărcare, MagSafe.

iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max au un sistem de camere mai puternic, cu zoom optic mai bun, un design din oțel inoxidabil și un senzor LiDAR pentru focalizare automată mai rapidă.

iPhone 12 va fi disponibil pentru precomandă pe 16 octombrie. IPhone 12 Pro are aceeași disponibilitate, în octombrie. Însă, va trebui să așteptați iPhone 12 Mini și iPhone 12 Pro Max. Aceste două telefoane vor fi disponibile pentru precomandă pe 6 noiembrie.

Preturi iPhone 12

iPhone 12 mini are un preț de pornire de 699 USD pentru 64 GB, în timp ce iPhone 12 costă 799 USD. iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max cresc spațiul de stocare inițial la 128 GB și prețuri la 999 USD și, respectiv, 1.099 USD.

iPhone 12 (799 dolari)

Pentru 799 dolari, iPhone 12 oferă conectivitate 5G, un ecran OLED de 6,1 inci, un procesor Bionic A14 de 5 nm și un nou design. Telefonul vine în culori negru, alb, roșu, verde și albastru.

Apple a redus marginile afișajului de pe iPhone 12, folosind în continuare un ecran de 6,1 inci. Receptorul este cu 11% mai subțire, cu 15% mai mic și cu 16% mai ușor.

Afișajul Super Retina XDR are de două ori mai mulți pixeli decât iPhone 11.

Apple spune că sticla iPhone 12 este cea mai dură de pe piață. Tehnologia Ceramic Shield, co-dezvoltată împreună cu Gorilla Glass, oferă o performanță mai bună de cădere de 4 ori.

Pe partea frontală 5G, iPhone 12 are un nou mod Smart Data, care poate reveni automat la 4G LTE pentru a economisi durata de viață a bateriei. Și, dacă aplicația o cere, veți obține viteze 5G mai mari. IPhone 12 (și iPhone 12 Mini) vor putea funcționa pe tot felul de rețele 5G, în ciuda unor zvonuri care prevesteau că doar modelele Pro vor funcționa pe 5G de mare viteză.

IPhone 12 are camere duale, inclusiv primul obiectiv Apple cu 7 elemente, care oferă performanțe la lumină scăzută. Apple adaugă și modul Night Time-lapse. Există un obiectiv lat de 12MP cu diafragmă f / 1.6 și un obiectiv ultra-lat de 12MP cu diafragmă f / 2.4 și câmp vizual de 120 de grade.

Apple a introdus, de asemenea, un nou sistem de încărcare MagSafe, pentru a facilita încărcarea fără fir. Ideea este să fixați încărcătorul pe spatele telefonului, similar cu Apple Watch. Apple introduce, de asemenea, un încărcător dual care încarcă simultan iPhone 12 și Apple Watch.

Fiecare iPhone 12 va veni cu un cablu USB-C la Lightning, dar nu va exista încărcător sau căști în cutia foarte subțire.

iPhone 12 mini (699 dolari)

iPhone 12 mini oferă toate aceleași caracteristici ca iPhone 12 obișnuit, dar într-un pachet mai compact. De fapt, Apple spune că iPhone 12 mini este cel mai mic, mai ușor și mai subțire telefon 5G din lume.

Asta înseamnă că obțineți același cip bionic rapid A14, Ceramic Shield pentru o mai bună încărcare MagSafe, dar cu un ecran mai mic de 5,4 inci. Are un afișaj mai mare decât iPhone 8, dar într-un design mai mic.

Și prețul este mic, deoarece iPhone 12 mini începe de la 699 USD. Dispune de aceleași cinci opțiuni de culoare ca iPhone 12.

iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max (999 USD, 1.099 USD)

iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max dispun de afișaje mai mari. iPhone 12 Pro oferă un ecran de 6,1 inci, de la 5,8 inci, iar iPhone 12 Pro are 6,7 inci.

iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro vin într-o gamă de culori noi cu bandă din aluminiu. Acestea includ argint, grafit, auriu și albastru.

Procesorul Bionic A14 permite fotografii computaționale puternice, cum ar fi Deep Fusion. Și acum este disponibil pe toate cele patru camere.

iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Pro Max au ambele camere principale mai bune cu o deschidere f / 1.6. În timp ce iPhone 12 Pro permite cu 27% mai multă lumină, senzorul mai mare de pe Pro Max permite cu 87% mai multă lumină.

iPhone 12 Pro oferă un zoom optic de 2,5x, iar iPhone 12 Pro Max crește cu zoomul de 4x. Ambele numere sunt bune, dar se află în spatele unora dintre cele mai bune telefoane cu cameră Android, inclusiv cele mai recente flagship-uri Samsung.

Un nou sistem de stabilizare a imaginii cu schimbare a senzorului controlează mișcarea în axele X și Y pentru a compensa mișcarea mâinilor.

iPhone 12 Pro și Pro Max pot captura videoclipuri HDR. De fapt, este prima cameră din lume care a înregistrat în Dolby Vision HDR. Telefoanele pot face acest lucru în 4K la 60 fps.

Scanerul LiDAR de pe iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max poate îmbunătăți viteza de focalizare automată de până la 6 ori. Și veți obține performanțe mai bune în fotografii portret cu lumină scăzută. Aceasta pe lângă avantajele pe care le aduce LiDAR.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Data lansării, amânată de Covid-19

Noile telefoane sunt lansate mai târziu decât o făcea deobicei Apple până acum, luna septembrie fiind favorizată în trecut pentru prezentări.

Totuși, cel mai probabil din cauza pandemiei COVID-19, prezentările principalelor produse au fost amânate.

Apple a organizat totuși un eveniment în septembrie, însă atunci a ales să prezinte doar noile ceasuri Apple, noile iPad-uri și Apple Air.

Ca și în octombrie, evenimentul va fi complet virtual și va începe la ora 20, ora României.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » iPhone 12, lansat de Apple. Vor fi disponibile 4 versiuni: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max. Prețuri și specificații | Video