Antena Meniu Search
x

Microsoft, în discuţii pentru a cumpăra o platformă de comunicare cu peste 10 miliarde de dolari

Criza economică provocată de pandemia de coronavirus pare să nu fi afectat cele mai mari companii ale lumii, în condiţiile în care au apărut discuţii conform cărora Microsoft se pregăteşte să cumpere o platformă de comunicare cu peste 10 miliarde de dolari.

de Redactia Observator

la 23.03.2021, 22:48

Microsoft a făcut şi anul trecut investiţii de miliarde de dolari
Microsoft vrea să-şi întărească portofoliul de platforme sociale - Shutterstock
  • Microsoft a cumpărat, anul trecut, ZeniMax Media, cu 7,5 miliarde de dolari.

Este vorba despre Discord Inc., o platformă de comunicare utilizată, în special, de cei mai tari gameri din lume. Decizia pare să fi fost luată tocmai după ce pandemia de coronavirus a obligat oamenii să stea cât mai mult în casă, iar aceştia s-au refugiat în jocurile pe computer.

Conform Reuters, Discord a fost evaluată la circa şapte miliarde de dolari, la sfârşitul anului trecut, şi este, practic, o platformă care ajută la organizarea de activităţi în grup şi chiar la organizarea de petreceri în mediul online.

Microsoft a cumpărat, cu 7,5 miliarde de dolari, ZeniMax Media

Microsoft caută să-şi întărească portofoliul de platforme sociale, chiar dacă ultimul mare pariu al companiei, investiţie de 26,2 miliarde de dolari pentru achiziţionarea LinkedIn, s-a produs tocmai în 2016. Microsoft a încercat să cumpere, fără succes, a platformei TikTok din Statele Unite ale Americii, în toamna anului trecut.

Pe de altă parte, Microsoft caută să-şi întărească portofoliul şi pe linia de gaming, astfel că anul trecut a pus 7,5 miliarde de dolari la bătaie pentru a cumpăra ZeniMax Media anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Microsoft, în discuţii pentru a cumpăra o platformă de comunicare cu peste 10 miliarde de dolari