Antena Meniu Search
x

Noi emoji-uri introduse pentru a marca egalitatea de gen şi rasă. Bărbatul gravid va fi reprezentat printr-o figurină proprie

Un bărbat însărcinat, o strângere de mână multirasială şi o faţă uimită, cu mâinile la ochi sunt doar câteva dintre emoji-urile care vor fi implementate pe parcursul următorului an, potrivit unui proiect publicat de Consorţiul Unicode, responsabil cu aprobarea emoji-uilor date spre utilizare.

de Redactia Observator

la 16.07.2021, 15:58

Noile figurine vin în completarea acţiunilor consorţiului de a oferi variante masculine, feminine şi neutre de gen ale fiecărui emoji deja existent. De asemenea, vor fi introduse si mai multe variante care vor reprezenta fiecare nuanţă a pielii, pentru a elimina diferenţele rasiale, transmite The Guardian.

Sarcinile persoanelor transsexuale şi non-binare vor fi si ele reprezentate în noul calup de emoji-uri, în timp ce "persoana cu coroană" se va alătura celor două figurine care reprezintă acum prinţul şi prinţesa, pentru a marca regalitatea neutră din punct de vedere al genului.

Emoji-urile vor fi introduse penru a marca egalitatea de şanse

Noile emoji-uri vor fi diferenţiate prin gen după modelul celui cu barbă, la care oamenii au putut selecta mai multe variante de gen, precum femeia cu barbă. "Înseamnă că aproape toate emoji-urile pot avea implicit o opțiune neutră în funcție de gen, cu posibilitatea de a folosi o femeie sau un bărbat, în funcţie de caz”. a spus Jeremy Burge, reprezentant al site-ului de referință Emojipedia.

Pe lângă diferenţierea pentru gen, vor fi introduse şi iconiţe care să diferenţieze strângeri de mână între persoane care au culoaea pielii diferită, a mâinilor care împreună formează o inimă, dar şi salutul militar cu mâna la tâmplă. Procesul Unicod de implementare a emoji-urilor este dezbătut anual în luna septembrie, iar apoi trimis spre aprobare. Ulterior producătorii dispozitivelor decid data la care vor putea fi utilizate aceste noi figurine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Noi emoji-uri introduse pentru a marca egalitatea de gen şi rasă. Bărbatul gravid va fi reprezentat printr-o figurină proprie