Antena Meniu Search
x

Nokia a lansat smartphone-ul pe care ţi-l repari singur. Modelul G22 vine cu un kit utilitar şi manual de instrucţuni

Nokia lansează primul smartphone pe care ţi-l poţi repara singur. Modelul G22 nu mai are nevoie de service în caz că se întâmplă ceva neprevăzut pentru că utilizatorii îl pot repara foarte uşor.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 15:48

Nokia a lansat smartphone-ul pe care ţi-l repari singur. Modelul G22 vine cu un kit utilitar şi manual de instrucţuni
- HMD Global

Potrivit HMD Global, producător finlandez care lucrează alături de Nokia, modelul G22 va avea spatele din plastic reciclabil care poate fi îndepărtat cu uşurinţă în caz că a telefonul a căzut şi s-a spart, în caz că sunt probleme cu bateria, cu ecranul sau cu porturile USB. Cei care vor cumpăra noul model vor primi ustensile speciale pentru a putea repara telefonul, precum şi un set clar de instrucţiuni cu ce trebuie făcut în funcţie de fiecare problemă în parte.

Producătorii spun că, dincolo de acest kit special, G22 va fi la fel de bun ca oricare alt smartphone de pe piaţă. Mai mult, aceştia susţin că prin introducerea acestui sistem de reparare utilizatorii vor face în medie o economie de 30%, bani ce ar fi reprezentat înlocuirea unui telefon stricat sau cumpărarea unui alt model.

Producătorul de smarthphone-uri Nokia va aduce producţia de dispozitive 5G în Europa

HMD Global Oy, producător licenţiat pentru smartphone-uri marca Nokia, a declarat sâmbătă că dezvoltă capabilităţi şi procese în acest an pentru a aduce producţia de dispozitive 5G în Europa, transmite Reuters, citat de news.ro. Europa nu are o prezenţă mare în producţia de smartphone-uri, deoarece toate companiile majore, inclusiv Apple şi Samsung, îşi produc telefoanele în Asia, pentru a reduce costurile.

Pe acelaşi subiect

HMD, cu sediul în Finlanda, a declarat într-un comunicat de presă că lucrează cu un număr de parteneri de securitate IT la modificările software şi la testarea amănunţită, ca prime etape ale producţiei şi testării smartphone-urilor în Europa. Compania nu a dezvăluit unde în Europa intenţionează să-şi înfiinţeze fabrica. Uniunea Europeană a încurajat companiile să înfiinţeze centre de producţie în sectoare cheie, introducând legi şi oferind subvenţii, aşa cum a făcut blocul pentru semiconductori, cu Legea europeană a cipurilor.

”Deşi nu putem discuta despre subvenţii europene specifice, colaborăm cu mai multe părţi, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat din Europa, pentru a susţine producţia europeană şi cercetarea şi dezvoltarea”, a declarat pentru Reuters directorul de marketing al HMD, Lars Silberbauer. HMD a semnat în 2016 un acord de licenţă exclusiv pe 10 ani cu Nokia Oyj, cândva cel mai mare producător de telefoane din lume, pentru a produce smartphone-uri şi tablete marca Nokia.

Până la acel moment, Nokia pierduse războiul cu smartphone-urile şi îşi vânduse întreaga afacere de telefoane către Microsoft, în 2014. Acum, Nokia se concentrează pe echipamentele de reţea de telecomunicaţii. HMD a folosit brevetele de telefoane Nokia rămase şi facilităţile de producţie ale companiei taiwaneze Foxconn pentru a construi o nouă linie de smartphone-uri care să concureze cu alţi producători de telefoane Android cu buget redus. Compania a dezvăluit, de asemenea, sâmbătă, trei smartphone-uri - Nokia G22, Nokia C32 şi Nokia C22 - cu o autonomie de trei zile a bateriei şi a declarat că va începe repararea telefoanelor mobile în colaborare cu firma de reparaţii iFixit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Tehnologie » Nokia a lansat smartphone-ul pe care ţi-l repari singur. Modelul G22 vine cu un kit utilitar şi manual de instrucţuni