Antena Meniu Search
x

(P) Cum alegem termostate ambientale potrivite?

Confortul termic s-a numărat întotdeauna printre factorii de bază în orice cămin. Mai ales în regiunile temperate, cu veri călduroase și ierni în care termometrul scade sub cifra de 0 grade, multe persoane caută să găsească acel echilibru termic ideal, care să ofere o ambianță plăcută. Prin urmare, un număr mare de persoane care dețin propria centrală apelează la termostate ambientale, dispozitivele perfecte pentru menținerea temperaturilor în parametrii prestabiliți.

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 20:56

Acesta nu este însă avantajul unic pentru care se optează pentru termostate ambientale. În timp, vei descoperi că și facturile sunt mai mici, mai ales dacă alegi modelul potrivit. 

Ce sunt însă termostatele și cum funcționează?

Pentru început, trebuie să știi că există mai multe modele, potrivite atât pentru domicilii, cât și pentru spații de birouri, clădiri din domeniul HoReCa etc. Majoritatea modelelor sunt perfect compatibile cu cele mai des întâlnite tipuri de centrale termice întâlnite pe piață, de la cele pe gaz, până la cele electrice sau chiar cu lemne! De asemenea, termostatele pot fi utilizate și împreună cu aparatele de aer condiționat.

Relativ la modul de funcționare, acesta este foarte simplu. După ce utilizatorul setează temperatura dorită cu ajutorul termostatului (spre exemplu, 24°C), acest dispozitiv comunică centralei termice să pornească și să încălzească încăperea până la această temperatură. Un senzor automat monitorizează temperatura ambientală, iar când aceasta atinge cifra dorită, termostatul transmite un semnal centralei pentru ca aceasta să se oprească. După un timp, când temperatura scade, termostatul pornește din nou centrala.

Așadar, cu toate că există numeroase tipuri de termostate ambientale, este important să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine cerințelor tale. Poți întâlni modele mecanice, electronice, cu afișaj digital, wireless sau cu fir, neprogramabile, programabile sau smart (care recunosc un tipar în programare și îl aplică). Nu uita să consulți manualul centralei, care conține recomandări cu privire la termostatul compatibil.

Avantajele utilizării de termostate ambientale sunt incontestabile. În primul rând, atunci când centrala termică funcționează la un nivel de întreținere a căldurii, va consuma mai puține resurse, ceea ce conduce la economii importante. De asemenea, în tot acest timp vei avea parte de temperatura ideală, fără a mai trebui să controlezi de fiecare dată centrala. Poți seta temperatura pe care o dorești încă de la începutul sezonului rece, iar termostatul se va ocupa cu menținerea acesteia. Chiar și atunci când ești plecat la serviciu, poți seta termostatul astfel încât să te întorci într-un cămin cu temperatura plăcută.

Există însă diferențe între tipurile de termostate ambientale, astfel încât vei fi nevoit să cunoști câteva detalii înainte de achiziționarea acestora. Spre exemplu, poți opta pentru termostate simple, wireless, care pot fi plasate oriunde în locuință. Cronotermostatele, pe de altă parte, pot fi programate o singură dată, fără a mai trebui ca utilizatorul să intervină în reglarea acestora.

Desigur, în prezent, la mare căutare sunt termostatele inteligente, care pot fi controlate de oriunde, prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone-ul tău! Astfel, dacă este o zi mai rece, tot ce trebuie să faci este să setezi temperatura dorită odată ce pleci de la lucru, iar acasă vei fi întâmpinat de ambianța perfectă pentru tine și cei dragi!

Alege și tu termostate ambientale, accesoriile ideale pentru orice locuință confortabilă! Vei avea parte de cel mai bun control al temperaturii și de o ambianță plăcută, pe parcursul întregii zile!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » (P) Cum alegem termostate ambientale potrivite?