Antena Meniu Search
x

Video Prima rachetă făcută la imprimantă 3D nu a reușit să ajungă în spațiu, deși a prins viteza de 1.999 km/h

A treia lansare eşuată pentru prima rachetă imprimată 3D. Dispozitivul nu a reuşit să ajungă pe orbita Pământului, din cauza unei anomalii, ce s-a produs în timpul separării celei de-a doua trepte a acestui vehicul. Racheta ar trebui să ajungă în spaţiu şi să colecteze informaţii. Dar, înainte de toate, trebuie să reziste acestor zboruri spaţiale. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 23.03.2023, 22:29

Vezi și

Prima rachetă construită la imprimanta 3D nu a reușit să ajungă în spațiu. Totuși, în timpul testului, aceasta a depășit o etapă importantă privitoare la viteză, potrivit Reuters.

Racheta printată 3D realizată de Relativity Space a fost lansată în noaptea de miercuri spre joi. Vehiculul a trecut o etapă cheie a testului, demonstrând că are forță pentru a zbura. Totuși, nu a trecut partea a doua a testului și a eșuat atunci când trebuia să intre în spațiu.

Racheta Terran 1, cu o înălțime de 110 de metri, care este 85% fabricată din piese imprimate 3D, a fost lansată de pe o platformă de la baza din Cape Canaveral, Florida, transmite Mediafax.

Racheta făcută la imprimantă 3D a atins aproape 2.000 de kilometri pe oră

La aproximativ 80 secunde de la lansare, la o altitudine de aproape 16 kilometri deasupra Oceanului Atlantic, racheta a atins viteza de 1.999 kilometri pe oră. Racheta nu a reușit să ajungă pe orbită din cauza problemelor tehnice.

„Deși nu am reușit să ajungem până la capăt astăzi, am adunat suficiente date pentru a arăta că este posibil să zbori cu rachete imprimate 3D”, a declarat Arwa Tizani Kelly, managerul programului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Tehnologie » Prima rachetă făcută la imprimantă 3D nu a reușit să ajungă în spațiu, deși a prins viteza de 1.999 km/h