Antena Meniu Search
x

Reţeaua de Internet, virusată de pandemie

Virus în reţea. Uniunea Europeană face apel la reţelele de streaming online şi la platformele video să nu mai difuzeze conţinut la calitate înaltă - high definition. Altfel, reţeaua de Internet va intra în colaps.

de Redactia Observator

la 24.03.2020, 12:24

Vezi și

Virus în reţea. Uniunea Europeană face apel la reţelele de streaming online şi la platformele video să nu mai difuzeze conţinut la calitate înaltă - high definition. Altfel, reţeaua de Internet va intra în colaps.

Reţelele de socializare au anunţat că vor lua şi ele măsuri. Asta înseamnă că de acum înainte, postările noastre vor avea imagini la calitate redusă şi ne vom uita la filme ca în urmă cu 20 de ani. 

Reţelele de socializare au decis să reducă din calitatea imaginilor pe care le postează utilizatorii.

Măsura a fost luată pentru ca reţeaua europeană de internet să facă faţă suprasolicitării din această perioadă, în care cei mai mulţi lucrează de acasă.

Din cei 2,5 miliarde de utilizatori de Facebook, la nivel Mondial, peste 1, 5 miliarde stau zilnic pe reteua de socializare, urmăresc sau încarcă conţinut online şi difuzează mai departe- imagini. Românii sunt şi ei mari consumatori!

Utilizatorii din Romania petrec, in medie, 31 de minute pe zi pentru a-si actualiza conturile de pe retelele de socializare, iar 39% dintre ei postează o dată sau de mai multe ori pe zi pe aceste canale.

Cele mai mari platforme de streamming video au anunţat, încă de la sfârşit săptămânii trecute, că reduc din calitatea imaginilor difuzate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce putem face noi, ca utilizatori este să limităm nr de dispozitive conectate în acelaşi timp la internet, să evitm consumul de conţinut video de înaltă rezoluţie, dar şi descărcarea de fişiere mari, cel puţin în timpul orelor de lucru.

Doar în România, peste 500.000 de mii de salariaţi lucrează zilnic, de acasă. Aste înseamnă tot atâtea computere conectate la internet, pe lângă traficul folosit de televizoarele smart, telefoane sau tablete.

În total, aproape 12 milioane de români folosesc zilnic internetul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Reţeaua de Internet, virusată de pandemie