Antena Meniu Search
x

Spotify va concedia 6% din cei 10.000 de angajați. Ar putea plăti cel puțin 35 de milioane de euro pe indemnizații

Spotify spune că va reduce cu 6% din cei aproximativ 10.000 de angajați, pentru îmbunătățirii eficienței companiei.

de Redactia Observator

la 23.01.2023, 20:46

Spotify va concedia 6% din cei 10.000 de angajați. Ar putea plăti cel puțin 35 de milioane de euro pe indemnizații
Spotify va concedia 6% din cei 10.000 de angajați. Ar putea plăti cel puțin 35 de milioane de euro pe indemnizații - Profimedia

În retrospectivă, am fost prea ambițios să investesc înainte de creșterea veniturilor noastre”, a scris șeful Daniel Ek pe blogul companiei. Spotify nu a înregistrat niciodată un profit net pe întregul an, în ciuda popularității sale pe piața muzicală online. Anunțul aplicației de streaming vine după ce, săptămâna trecută, Microsoft și Alphabet au anunțat că vor reduce numărul de angajați, potrivit BBC.

Spotify a avut aproximativ 9.800 de angajați cu normă întreagă anul trecut

Alphabet, care deține Google, a declarat că va concedia 12.000 de angajați, în timp ce Microsoft a spus că până la 10.000 de angajați își vor pierde locurile de muncă. „Îmi asum responsabilitatea deplină pentru faptele care ne-au adus astăzi aici”, a adăugat  Daniel Ek. Spotify a avut aproximativ 9.800 de angajați cu normă întreagă anul trecut și a declarat că se așteaptă să suporte taxe de cel puțin 35 de milioane de euro pe indemnizații. 

Compania a declarat în octombrie că va reduce angajările pentru 2022 și în 2023. Anunțul Spotify vine într-un moment în care companiile de tehnologie se confruntă cu o scădere economică după doi ani de creștere determinată de pandemie. Sute de persoane, inclusiv unele dintre cele mai mari nume din acest dimeniu, au anunțat concedieri în ultimele săptămâni. 

La începutul acestui an, Amazon a anunțat că intenționează să reducă peste 18.000 de locuri de muncă din cauza „economiei instabile”. În noiembrie, Meta a anunțat că va reduce 13% din forța de muncă, un total de 11.000 de angajați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Spotify va concedia 6% din cei 10.000 de angajați. Ar putea plăti cel puțin 35 de milioane de euro pe indemnizații