Antena Meniu Search
x
LIVE

Patru studenţi români au creat o aplicaţie care va avea grijă de patrupedele lăsate de stăpâni singure acasă (Video)

Piaţa tehnologiei pentru animalele de companie se îmbogăţeşte rapid cu produse inedite. Patru studenţi de la Facultatea de Automatică din Cluj-Napoca au creat o aplicaţie care va avea grijă de patrupedele lăsate de stăpâni singure acasă. 

De Redactia Observator la 27.05.2019, 15:45
Vezi și

Piaţa tehnologiei pentru animalele de companie se îmbogăţeşte rapid cu produse inedite. Patru studenţi de la Facultatea de Automatică din Cluj-Napoca au creat o aplicaţie care va avea grijă de patrupedele lăsate de stăpâni singure acasă. Astfel, animalele vor putea fi hrănite şi supravegheate chiar şi de la sute de kilometri distanţă.

Aplicaţia poate fi utilizată atât pe telefon, cât şi de pe calculator. Cei patru studenţi sunt inventatorii dispozitivului care va face fericite animalele de companie şi va aduce liniştea stăpânilor lor.

Petruţa: Ne-am gândit că foarte multă lume e plecată, ocupată, cu un stil de viaţă foarte agitat, mereu pe fugă şi am vrut să venim în ajutorul acestor persoane creând acest pet feeder. Noi momentan suntem aici la Cluj, animalele noastre sunt acasă, fiecare suntem din alt oraş şi am vrea să avem grijă de ele şi de aici, de exemplu.

Studenţii spun că mai de lucrat la dispozitiv, dar şi la aplicaţii. Însă după ce toate vor fi puse la punct, sunt dispuşi să colaboreze cu firme interesate să producă în serie aparatul care permite hrănirea animalelor chiar de la sute de kilometri distanţă.

Dănuţ Paşcalău: Ne-am gândit s-o dezvoltăm, să-i punem şi o cameră video, în care prin procesare în imagini să vedem în fiecare moment ce face animalul.

Săptămâna trecută tinerii au participat la o competiţie specială rezervată studenţilor, organizată la Cluj-Napoca. Iar dispozitivul lor s-a bucurat de mare succes.

Lector: Acest proiect pet feeder este unul dintre proiectele care a a avut o foarte mare atracţie la public datorită utilizării lui şi datorită necesităţii de pe piaţă.

Sita Ioan Valentin, Sef Lucrari departamentul de Automatica: M-am gândit că o să le reuşească, dar nu în proporţia în care le-au reuşit, deci au dus dispozitivul la un nivel mult mai înalt faţă de aşteptările noastre.

Pe piaţa din România şi nu numai, au apărut o mulţime de gadgeturi pentru animale. Iar stăpânii sunt dispuşi să cheltuie oricât pentru ele. În pet shopuri se pot găsi de la periuţe electrice cu ultrasunete pentru câini, până la dispozitivul care previne apariţia căpuşelor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Patru studenţi români au creat o aplicaţie care va avea grijă de patrupedele lăsate de stăpâni singure acasă (Video)