Antena Meniu Search
x

Video Supărat că a căzut Facebook și nu poate vorbi cu nevasta, un bărbat din Reșița a sunat la 112. Nedumeriți, alții au plătit facturile în avans și și-au restartat telefoanele

S-a stricat Facebook, s-a dat alarma la 112. Nu e o glumă, chiar s-a întâmplat, seara trecută, în timpul celei mai mari pene care a afectat reţelele sociale Facebook, Instagram şi WhatsApp. Un bărbat din Reşiţa a sunat la numărul unic de urgenţă să anunţe defecţiunea. Problema s-a rezolvat după şase ore, timp în care miliarde de oameni de pe glob au fost obligaţi să se întoarcă la viaţa reală. 

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 21:18

Vezi și

Panica s-a declanşat seara trecută. Miliarde de utilizatori nu au mai putut să se conecteze la Facebook, Instagram sau WhatsApp, reţelele pe care unii petrec aproape întreaga zi. Pentru că nu înţelegeau ce se întâmplă, oamenii şi-au restartat telefoanele şi s-au grăbit să achite în avans facturile la internet. 

Un bărbat din Reşita a mers, însă, mult mai departe.   

Alina Boeru, IPJ Caraş-Severin: A apelat numărul unic de urgenţă 112, pentru a sesiza faptul că este nemulţumit de faptul că nu funcţionează o reţea de socializare şi nu poate vorbi cu soţia sa. 

Gigantul amerian şi-a cerut scuze şi a dat asigurări că face eforturi să rezolve problemele. Însă la sediul central din California, haosul era la el acasă. Angajaţii chemaţi de urgenţă la muncă nu au reuşit să intre în clădire pentru că nu le mai funcţionau nici codurile de acces, emailurile sau telefoanele de serviciu. După câteva ore, a fost identificată problema. Oficial ar fi vorba de o modificare defectuoasă de configurare. 

Pe acelaşi subiect

Dragoş Stanca, expert în digital-media: Facebook a devenit mult prea mare chiar şi pentru planurile iniţiale ale companiei, iar controlul platformei în actualul model de business este aproape imposibil de făcut optim.Are miliarde de utilizatori, ar trebui să aibă milioane de angajaţi care să deservească aceste miliarde de utilizatori. 

O eroare costisitoare pentru Facebook și Mark Zuckerberg

Dan Pavel, reporter Observator: În cele şase ore cât au durat problemele celor de la Facebook, acţiunile gigantului a scăzut şi cu 5%. În bani asta înseamnă peirderi de 47 de miliarde de dolari în câteva ore pentru companie, şi aproximativ 7 miliarde de dolari pentru Mark Zuckerberg, cofondatorul reţelei sociale. 

Majoritatea userilor au migrat spre alte reţele. Cea mai mare aglomeraţie a fost pe Twitter, unde glumele s-au ţinut lanţ.

Jimmy Fallon, realizator TV: Facebook a picat doar pentru o zi şi în acest timp toată lumea s-a vaccinat. Nu e uimitor? Este extraordinar ce s-a întâmplat!  

Pana vine într un moment prost pentru gigantul american. O fostă angajată este audiată astăzi în congresul american, după ce a lansat acuzaţii grave, susţine că Facebook  a ales banii în detrimentul siguranţei utilizatorilor. 

Frances Haugen, fostă angajată Facebook: Facebook şi-a dat seama că, dacă schimbă algoritmul pentru a fi mai sigur, oamenii vor petrece mai puţin timp pe site-ul lor, vor da click pe mai puţine reclame, iar ei vor face mai puţin bani. 

Facebook Inc. este la ora această cea mai mare companie social media din lume. Lunar aproape trei miliarde de oameni se conectează la Facebook, un miliard la Instagram şi două miliarde la WhatsApp. În România Facebook are peste 12 milioane şi jumătate de utilizatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Supărat că a căzut Facebook și nu poate vorbi cu nevasta, un bărbat din Reșița a sunat la 112. Nedumeriți, alții au plătit facturile în avans și și-au restartat telefoanele