Antena Meniu Search
x

Facebook, în mijlocul controverselor după o scurgere de informaţii. Denunţătorul şi-a dezvăluit identitatea

Denunţătorul din spatele mai multor dezvăluiri recente - acuzaţii la adresa gigantului tech Facebook - şi-a dezvăluit, duminică seară, identitatea, în cadrul unei emisiuni televizate CBS.

de Redactia Observator

la 04.10.2021, 20:35

Frances Haugen, fost manager Facebook, a acordat un interviu pentru CBS
Frances Haugen, fost manager Facebook, a acordat un interviu pentru CBS - Twitter

Vocea critică din spatele unor acuzaţii dure la adresa Facebook are acum şi un chip. Este vorba despre Frances Haugen, în vârstă de 37 de ani, fost manager de produs în echipa de integritate civică a Facebook. Potrivit acesteia, compania lui Mark Zuckerberg ar fi acordat, în repetate rânduri, prioritate „creșterii în detrimentul siguranței”, scrie BBC. În interviul de 60 de minute acordat pentru CBS, Frances Haugen a explicat că a părăsit Facebook la începutul acestui an, exasperată de modul de lucru din companie. Dar înainte de a pleca, aceasta a copiat o serie de documente interne pe care le-a trimis publicaţiei Wall Street Journal. Materialul, denumit Facebook Files, a fost publicat treptat, în ultimele trei săptămâni. Potrivit acestora, compania ar fi avut tratament preferenţial pentru anumite persoane publice, vedete sau politicieni, în ceea ce priveşte moderarea conţinutului admis pe platforma de social media.

Frances Haugen susţine că Facebook încurajează voit ura în spaţiul online, pentru a obţine venituri mai mari din afişările reclamelor de pe reţeaua de socializare. Marţi, Haugen va depune mărturie în fața unui subcomitet al Senatului, într-o audiere programată sub numele „Protejarea copiilor online”, despre cercetări privind efectul Instagram asupra sănătății mintale a tinerilor utilizatori.

Facebook, în mijlocul controverselor

În plus, o scurgere de informaţii arată că Facebook se confrunta și cu un proces complex din partea unui grup de acționari proprii. Reclamanţii susţin, printre altele, că suma de 5 miliarde de dolari plătită de Facebook Comisiei Federale pentru Comerț din SUA pentru a rezolva scandalul datelor Cambridge Analytica a avut drept scop să îl protejeze pe Mark Zuckerberg de răspunderea personală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Facebook, în mijlocul controverselor după o scurgere de informaţii. Denunţătorul şi-a dezvăluit identitatea