Antena Meniu Search
x

Twitter suspendă contul care urmărește avionul lui Elon Musk, operat de un student de 20 de ani din SUA

Platforma de socializare Twitter Inc a suspendat un cont care urmărea avionul privat al proprietarului companiei, Elon Musk, a declarat miercuri Jack Sweeney, operatorul contului, conform Reuters.

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 22:37

Twitter suspendă contul care urmărește avionul lui Elon Musk
Twitter suspendă contul care urmărește avionul lui Elon Musk - Profimedia

Contul de Twitter care urmărea mișcările avionului privat al lui Elon Musk a fost suspendat. Acesta folosea date din domeniul public și emitea alerte. Musk a declarat într-un tweet din noiembrie că angajamentul său față de libertatea de exprimare "se extinde chiar și până la a nu interzice contul care îmi urmărește avionul, chiar dacă acesta reprezintă un risc direct pentru siguranța personală", relatează Mediafax.

Musk ar fi oferit 5.000 de dolari pentru a închide contul

Sweeney, un student în vârstă de 20 de ani de la University of Central Florida, a scris sâmbătă pe Twitter că Ella Irwin, vicepreședintele pentru încredere și siguranță al Twitter, a cerut ca respectivul cont să fie limitat și mai puțin vizibil pentru utilizatori. Twitter și Sweeney nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

În interviurile acordate presei, Sweeney a declarat că a refuzat o ofertă de 5.000 de dolari din partea directorului general al Tesla Inc. în 2021 pentru a închide contul. Sweeney operează, de asemenea, conturi similare care urmăresc avionul lui Musk pe Facebook, Instagram și Telegram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Tehnologie » Twitter suspendă contul care urmărește avionul lui Elon Musk, operat de un student de 20 de ani din SUA