Antena Meniu Search
x

Video De ce ofertele early booking din 2024 sunt diferite de cele de până acum. Preţurile pentru la vară

Ofertele early booking nu mai sunt ce au fost. Cu ele abia vom reuşi să acoperim efectele inflaţiei. Cu toate astea, turiştii care vor să meargă la mare anul acesta au de unde alege. Hotelurile se întrec în oferte, chiar şi la jumătate de preţ, faţă de cele din plin sezon. Există însă o condiţie, majoritatea vacanţelor trebuie plătite de acum, integral.

de Redactia Observator

la 12.01.2024, 20:35

Vezi și

Marea ne cheamă deja la ea. Însă valul scumpirilor ne poate strica deja calculele. Preţurile la cazare şi pentru masa la restaurant vor creşte cu cel puţin 10%, spun specialiştii în turism. 

Preţuri majorate în România

"România intră în trend cu inflaţia, plus majorarea TVA-ului pentru serviciile turistice impactează uşor, între 8%-11%, chiar 14%  ca majorare de tarife pentru vârful de sezon", spune Cristian Bărhălescu, specialist în turism.

"Cred că toate restaurantele vor aplica o majorare a preţurilor. S-a majorat cota de TVA la anumite produse, anumite companii, printre care şi noi, am trecut la un alt impozit, de la micro, la impozit pe profit. Încercăm să menţinem la o marjă de 10%", explică Alexandru Munteanu, manager restaurant. 

Pe acelaşi subiect

Oferte early-booking pentru la vară

De aceea, ofertele early-booking nu mai înseamnă reduceri semnificative, ci doar un mod de a atenua efectele inflaţiei. De exemplu, pentru o noapte în iunie, în Jupiter, la un hotel all inclusive, de trei stele, tarifele pornesc de la 400 de lei, iar în Eforie -  de la 480 de lei. În Mamaia, pentru un hotel de patru stele, all inclusive, o cameră costă 570 de lei.

"Reducerile în acest moment se situează până la 50%. Cele mai bune oferte le găsim pentru hotelurile cu all inclusive. Majoritatea hotelurilor trebuie plătite integral până la sfârşitul lunii ianuarie, dar găsim şi oferte care pot fi plătite în rate, cu un avans de 30%", declară Camelia Ciurea, manager agenție de turism.

Mulţi turişti vor la hotel all inclusive

70% dintre turiști caută hotelurile cu servicii all inclusive pentru că nu mai vor să aibă grija meselor, dar şi pentru că atunci când trag linie, ar putea fi mai avantajos.

"Tarifele din perioada estivală pornesc de 209 euro pe noapte pentru 2 persoane până la 399 de euro, cazare cu mic dejun şi prânzul incluse. Oaspeţii care se grăbesc şi îşi rezervă  pachetul până pe 1 martie beneficiază de reducere de 20%", spune Cristina Calispera, manager hotel.

"Am primit trei oferte early booking, cu discounturi de până la 20%. Cel mai mare discount de 20% este valabil până pe 30 ianuarie, cu plata integrală şi nerambusabilă. Turiştii continuă să sune. Chiar în cursul zilei de astăzi am avut 6 solicitări", adaugă Elena Drăghici, șef recepție.

Pentru a-i atrage, multe hoteluri au în ofertă evenimente cu muzica live, spectacole pentru copii sau oferă acces la SPA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » De ce ofertele early booking din 2024 sunt diferite de cele de până acum. Preţurile pentru la vară