Antena Meniu Search
x

Video Afacerea deschisă de 2 români în țara care "deține secretul fericirii": "Te trage rădăcina, e ceva sentimental"

Secretul fericirii vine din Mexic. Ni l-au dezvăluit mexicanii, dar şi românii care trăiesc acolo de o viaţă. L-au descoperit şi zeci de milioane de turişti care vizitează anual această ţară. Dansul în stradă, o tradiţie păstrată de sute de ani, îi ţine pe oameni tineri şi fără griji. Urmăriţi un reportaj filmat în Peninsula Yucatan de Anastasia și Cornel Miron.

de Redactia Observator

la 20.10.2023, 22:00

Vezi și

Nu poţi cunoaşte o ţară decât prin oamenii ei. Iar în Mexic, oamenii sunt exuberanţi, primitori, curioşi. Au bucuria vieţii în sânge şi o arată la fiecare pas. Aici, dansul nu are vârstă şi nici oprire, fie că e noapte sau zi. 

  • Localnic: O îmbrăţişare călduroasă pentru toţi românii! Veniţi să ne vizitaţi, pentru că suntem calzi, suntem generoşi şi puteţi vizita lucruri minunate! 

Printre oamenii Mexicului descoperim doi români. Sunt soţ şi soţie şi trăiesc de peste două decenii aici. Azi, conduc în Peninsula Yucatan o agenţie de turism destinată românilor. Simt că aşa păstrează o legătură cu România, unde visează să se întoarcă într-o zi. 

  • Reporter: Cât de des vă gândiţi la România? 
  • Dumitru Raiescu, român stabilit în Mexic: Zilnic. De asta am şi început afacerea cu turismul. Vin destul de mulţi turişti români în perioada noiembrie-martie când este sezonul şi mai vorbim, mai bem o ţuică... 
  • Gina Raiescu, româncă stabilită în Mexic: Te trage rădăcina, e ceva sentimental înainte de orice, rădăcinile sunt acolo, sufletul e acolo, familia e acolo. 
Pe acelaşi subiect

Prin ochii lor, Mexicul e o ţară sigură, care se dezvoltă într-un ritm ameţitor şi investeşte enorm în turism. 

  • Dumitru Raiescu, român stabilit în Mexic: Turismul nu înseamnă doar infrastructură hotelieră. Înseamnă infrastructură terestră, navală, aeriană. Ei în ultimii 20 de ani au construit foarte mult. 

Mexic a devenit una dintre cele mai vizitate ţări ale lumii

Anul trecut, au ajuns aici 66 de milioane de turişti, de peste trei ori cât populaţia României. Un amestec fascinant de cultură şi de natură, Mexicul are câte ceva pentru toţi. De la misterioasele vestigii ale civilizaţiei Maya, până la plajele exotice de la Marea Caraibilor. Aici se află 12% din întreaga biodiversitate a planetei, adică peste 1.000 de specii de păsări şi tot atâtea specii de mamifere şi de reptile. În Peninsula Yucatan e junglă cât vezi cu ochii.

  • Marco Soria, manager de hotel: Fiecare plantă de aici e pe inventar. Fiecare plantă pe care o vedeţi aici.
  • Reporter: Când e cea mai bună perioadă să vizitezi Mexicul?
  • Marco Soria, manager de hotel: Părerea mea personală: începutul lui decembrie. Vremea e mai răcoroasă, nu e sezonul uraganelor, e mai ieftin şi nu e aglomerat. 

Experienţa mexicană înseamnă fie case tradiţionale, precum aceasta în care obişnuia să îşi petreacă vacanţele Pavarotti. Fie resorturi de lux, cu sute de camere, sute de angajaţi şi investiţii de sute de milioane de euro. 

Dar poate cel mai convingător argument vine de la un mexican: "Veniţi în Mexic! Avem o sticlă mare cu tequilla pentru toţi!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Afacerea deschisă de 2 români în țara care "deține secretul fericirii": "Te trage rădăcina, e ceva sentimental"