Antena Meniu Search
x

Video "Am ajuns aici căutând pe Google Maps. Este formidabil!". Minunea din inima munţilor Siriu

Mulţi orăşeni vor să scape de betoanele încinse, în weekend, şi să caute oaze de răcoare în natură. Cine locuieşte în Buzău e norocos. La doar câţiva kilometri se află cascada Caşoca, o cădere de apă care impresionează prin frumusețea ei, prin adierea răcoroasă și peisajele de neegalat. Locul a devenit foarte apreciat în ultima vreme, aşa că vizitatorii au început să vină aici din locuri tot mai îndepărtate. 

de Redactia Observator

la 09.07.2022, 10:03

Vezi și

E sănătate curată, în incinta munților, înconjurați de munţi de piatră, de apă curată. 

Cascada Caşoca este una dintre cele mai frumoase căderi de apă din Subcarpaţii de Curbură. Ferită de ochii lumii şi de marile circuite turistice, era vizitată mai degrabă de oamenii locului şi de pasionaţii muntelui. Dar de câţiva ani, au început să vină aici turiști din toate colţurile ţării.

Am urcat la cascadă că e a treia, a patra oară când urc. În fiecare an urcăm, de două ori, de trei ori. E frumos, e lume din toate părțile, aer curat, apă, campinguri. 

Sunt din Satu Mare, am făcut turul Moldovei și am ajuns aici căutând pe Google Maps. De acasă am făcut traseul. E frumoasă cascada, răcoare.

Pe acelaşi subiect

Este formidabil, grozav, față de căldura care era și pe litoral. Este aer curat, este liniște, e un sfârșit de vacanță foarte bun. 

Cascada Cașoca, minunea din inima munţilor Siriu

Cascada Caşoca, sau Pruncea, cum îi mai spun localnicii, este o cădere de apă ce măsoară în jur de şapte metri, situată la mai puţin de zece kilometri de Barajul Siriu. Traseul până la frumoasa cădere de apă se face pe un drum pietruit şi durează cam 20 de minute. 

Am mai fost și la alte cascade și a trebuit să o iau prin pădure, să merg, să mă chinui. Aici am ajuns cu mașina imediat. Sunt șase kilometri, drumul nu e atât de bun, este pietruit dar se ajunge ușor și ai ce vedea, respiri, ești în natură. 

Cascada Caşoca devine treptat un punct important pe harta turistică a Buzăului. În ultimii ani, au fost create aici spaţii pentru popasuri, cu mese şi băncuţe din lemn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Travel » "Am ajuns aici căutând pe Google Maps. Este formidabil!". Minunea din inima munţilor Siriu