Antena Meniu Search
x

Video Ambuteiaje pe munte ca în marile oraşe! Turist străin impresionat de ce a văzut în România, deși a fost prins în trafic: "Acum e blocaj, dar priveliştea e fantastică"

Mii de români au sărbătorit Sfânta Maria în vârf de munte, la răcoare. Cei care au ajuns pe Transalpina au avut parte de 10 grade Celsius în toiul verii. S-au încălzit cu bulz de la stâne şi tocană ciobănească. Pe Transfăgărăşan au fost ambuteiaje ca în marile oraşe. Cozi de maşini pe kilometri întregi.  

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.08.2023, 20:10

Vezi și

Pe cea mai înaltă şosea din România a fost un du-te vino continuu. Turiştii au căutat răcoarea muntelui, peisaje frumoase şi bunătăţi tradiţionale.

Turiști: Se simte aşa viaţa autentică. Ne bucurăm de atmosfera aceasta de munte, de viaţa la stână, de mirosul de carne de oaie.

Ambuteiaje pe munte ca în marile oraşe!

Diana Speretoiu, reporter Observator: Aici este unul dintre cele mai populare popasuri de pe Transalpina. Locul unde şoseaua atinge cel mai înalt punct. 2145 de metri, în Pasul Urdele.

Pe acelaşi subiect

10 grade celsius au fost pe Transalpina. Cu 22 mai puţin decât la Bucureşti. La stâne, ciobanii au copt bulz şi mămăligă ore, iar turiştii au stat zeci de minute la coadă să guste bunătăţile din ceaun sau de pe grătare.

Turistă: Ne este poftă şi foame. Ne bucurăm că e foarte multă lume adunată. 

Mărioara Babu, băciţă: Este destul de aglomerat. Cred că românii au ales că facă minivacanţa de Sfânta Maria Mare aici, în ţară, n-au ales să mai plece în străinătate şi la noi se simte.

Mărioara Babu, ciobăniţa de pe Transalpina care a primit titlul de Tezaur Uman Viu, a fost sărbătorită la stână de turişti veniţi din toată ţara.

Turistă: Eu vin din Italia, vin pe fiecare an. Aici mă simt ca acasă.

Pe Transfăgărăşan a fost blocaj. Maşinile au format un lanţ şerpuit lung de 5 kilometri în apropiere de creastă.

Turist străin: Acum e blocaj în trafic, dar priveliştea. e fantastică! Deasupra norilor. Şi valea, cea mai frumoasă.

Turistă: Merită! Până la urmă asta e. Suportăm şi traficul.

La Braşov, grătarele în cinstea sărbătoriţilor au început să sfârâie încă de dimineaţă.

Următoarea minivacanţă ar putea fi la sfârşitul lui noiembrie, începutul lui decembrie. Patru zile libere de Sfântul Andrei și Ziua Națională, de joi până duminică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Ambuteiaje pe munte ca în marile oraşe! Turist străin impresionat de ce a văzut în România, deși a fost prins în trafic: "Acum e blocaj, dar priveliştea e fantastică"