Antena Meniu Search
x

Video Bucovina şi Maramureş, locaţiile preferate de români pentru sărbătorile de iarnă. 4 nopți de cazare pot ajunge la 4.000 de lei. Multe pensiuni, rezervate 100%

Abia ce s-a terminat sezonul estival şi deja românii se gândesc la vacanţa de iarnă. Mai multe pensiuni din Maramureş şi Gorj sunt deja aproape complet rezervate pentru Crăciun şi Revelion. Însă cea mai căutată zonă rămâne Bucovina, acolo unde în multe localități sunt pensiuni care nu mai au nici un loc de cazare.

de Redactia Observator

la 03.09.2022, 20:18

Vezi și

Ion Baciu, gazdă: Bucovina de sărbători, aici e distracţia adevărată. Totul este plin, 100% casa închisă.

Cele mai frumoase sărbători de iarnă sunt în Bucovina. Şi asta o ştiu cel mai bine turiştii care an de an aleg să-şi petreacă Crăciunul şi Revelionul aici. Deja multe dintre pensiuni nu mai au locuri disponibile, mai ales că ofertele sunt foarte atractive.

Bucovina şi Maramureş, locaţiile preferate de români pentru sărbătorile de iarnă

Angelica, manager pensiune: Pachetele sunt formate din 4 nopţi, cazare cu pensiune completă, adică toate mesele incluse şi anumite pachete artistice. Tarifele pleacă de la 2.900 de lei pe persoană, iar cei care aleg să achite integral până la 1 noiembrie au discount de până la 15%.

Pe acelaşi subiect

Pensiunea se află la doar 50 de metri de Mănăstirea Voroneț şi are un centru spa, piscină, saună, ciubăr şi jacuzzi. Şi cum în Bucovina mâncarea e la rang de cinste, şi bucătarii s-au pregătit deja pentru sărbători.

Bucătar: Cu tăierea porcului, pomana porcului, chișcă, tobă, fripturi şi restul, pe lângă care o să pregătim şi mai elevate, mai moderne.

Cu bucate tradiţionale, datini şi colindători sunt aşteptaţi turiştii şi la această pensiune din Bucovina, complet rezervată de sărbători.

Angelica Crăciunaș, gazdă: De Revelion avem acelaşi grup care vine de 3 ani la rând din Bistriţa şi se simte foarte bine, iar de Crăciun ne-a contactat prin ianuarie şi în februarie au şi dat avansul, un grup din Prahova.

Un pachet de 4 nopţi aici costă 4.000 de lei pe cameră, cu toate mesele incluse.

Adi Voican, vicepreședinte ANAT: Bucovina şi Maramureş, locaţii tradiţionale pentru sărbătorile de iarnă. Primele rezervări pentru vacanţa de iarnă le-am înregistrat spre sfârşitul lui iulie. Sunt valabile voucherele de vacanţa.

Şi la Rânca au început turiştii să caute cazări pentru sărbători. Aici ofertele nu au apărut încă, dar cabanierii se gândesc să crească tarifele pentru iarnă, din cauza valului de scumpiri.

Constantin Pănescu, cabanier Rânca: Nu putem încă să preconizăm o ofertă stabilă pentru Revelion sau Crăciun. Ne gândisem faţă de anii precedenţi să facem undeva la 50-100 de lei mai mult de persoană.

Între timp în Maramureş cu greu se mai găseşte un loc liber. La o pensiune din Borşa mai sunt doar două camere disponibile pentru Crăciun. Patru nopţi de cazare aici costă 1.700 de lei de persoană.

Loredana Timiș, administrator pensiune: Pachetul nostru include mic dejun, masă festivă, cină pe toată perioada, colindători şi mai punem la dispoziţie turiştilor noştri ciuberele noastre.

Şi la Cavnic este aproape plin. Ofertele pentru pensiunile de la baza pârtiei au apărut deja. 4 nopţi de cazare costă 1.000 de lei de persoană de Crăciun, iar de Revelion 1.500 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Bucovina şi Maramureş, locaţiile preferate de români pentru sărbătorile de iarnă. 4 nopți de cazare pot ajunge la 4.000 de lei. Multe pensiuni, rezervate 100%