Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Canionul Tamina, o minune a naturii, lăsat în paragină. Promisiunile că va fi amenajat au rămas în aer de ani buni

Unul dintre cele mai frumoase obiective naturale turistice din centrul țării nu este amenajat de ani buni. Vorbim despre canionul Tamina, din masivul Piatra Mare. Un loc de vis, în care apa a sculptat o adevărată minune a naturii. Când a venit însă rândul omului să amenajeze scări şi punţi peste firul apei, ne-am blocat în birocrație. 

de Claudiu Loghin

la 07.02.2022 , 09:44

Canionul Tamina e situat la aproximativ 1150 de metri altitudine, în masivul Piatra Mare. Pe o lungime de peste 100 de metri, sunt înșirate cinci cascade, iar cea mai mare are zece metri înălțime. Scările și punțile de pe firul apei sunt ruginite sau rupte.  Sus, deasupra stâncilor, peisajul îți taie răsuflarea. Dar și pofta de fotografii. 

Proiectul pentru reamenajarea canionului Tamina e pe hârtie de peste cinci ani. Vorbește despre scări și punți noi, pe firul apei, despre o punte panoramică suspendată, cu podea din sticlă. Și despre un pod aerian, până pe o stâncă situată vizavi de belvedere. Proiectul nu a putut fi pus în practică, pe motiv că drumul dintre DN1 și canion intersectează mai multe poteci de urs, iar prezența turiștilor ar deranja habitatul acestor animale. 

Virgil Popa, primar Săcele: În acea zonă este un culoar de urși. Acum, sunt culoare de urși peste tot în Săcele, în Brașov în județ în țară. Am depus din nou acele memorii care s-au solicitat atât la Agenția de arii protejate cât și la Agenția de protecție a mediului Brașov. Să sperăm că vom primi avizele și vom putea să continuăm acest proiect.

Vezi și

La ce preţ se ridică proiectul pentru cascada Tamina

Pe acelaşi subiect

Costul total al proiectului pentru cascada Tamina este de peste două milioane de lei. Bani din fonduri europene și din bugetul municipiului Săcele, de care aparține acest obiectiv. Deocamdată, proiectul e în analiză la Protecţia Mediului.

Ciprian Băncilă, director APM Brașov: După ce s-a adus memoriul, acesta s-a trimis la autorităţi, iar în termen de 20 de zile acestea trebuie să-şi spună punctul de vedere ca să poată fi discutat în comisie să se poată lua o decizie în cunoştinţă de cauză. 

Un alt canion amenajat în masivul Piatra Mare, în apropiere de Tamina a devenit atracția principală a zonei. Mii de turiști vizitează anual canionul Șapte Scări și se bucură de cei peste patru kilometri de trasee de tiroliană amenajate în zonă. 

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Travel » Canionul Tamina, o minune a naturii, lăsat în paragină. Promisiunile că va fi amenajat au rămas în aer de ani buni