Antena Meniu Search
x

Cât costă cea mai lungă călătorie cu autocarul din lume. Traversează 22 de ţări şi durează 56 de zile

Vrei să-ți petreci două luni călătorind pe uscat de la Istanbul la Londra, fără să fii nevoit să te urci la volan? Compania indiană de expediții Adventures Overland este pe cale să lanseze ceea ce este considerată „cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume”.

de Redactia Observator

la 27.03.2023, 17:23

Călătoria va dura 56 de zile şi va fi disponibilă pentru maximum 30 de pasageri. Aceasta va cuprinde 22 de țări, ducând călători din cel mai mare oraș al Turciei, prin Balcani, Europa de Est, Scandinavia și Europa de Vest, până în capitala Marii Britanii.

O traversare cu feribotul pe Golful Finlandei, o vizită la Capul Nord (sau Nordkapp) – cel mai nordic punct din Europa continentală și o croazieră de-a lungul fiordurilor norvegiene – sunt printre punctele importante ale călătoriei de 12.000 de kilometri. Pachetul costă 24.300 de dolari şi include micul dejun, 30 de prânzuri și cine, precum și toate sejururile la hotel, în cameră dublă.

Confort şi lux la bordul autobuzului

Deși călătoria cu un autobuz timp de două luni ar putea să nu sune extrem de atrăgător pentru unii, vehiculul este descris ca „un autobuz de lux, conceput pentru călătorii confortabile pe distanțe lungi”.

Pe acelaşi subiect

Călătorii se vor putea relaxa pe scaune rabatabile reglabile „cu spațiu amplu pentru picioare” și vor beneficia de porturi AUX și USB, o tavă pliabilă și suporturi pentru sticle și pahare. Fiecărui pasager i se permite să aducă cu el două „valize de dimensiuni mari”.

Autobuzul spre Londra a fost conceput ca o alternativă la ruta anuală Road to London a Adventures Overland, inspirată parțial de autobuzele Hippie Trail care au traversat lumea în anii 1950 și 1960, care trebuia să înceapă în 2021, potrivit CNN.

Adventures Overland

Adventures Overland a fost fondată de antreprenorii Tushar Agarwal și Sanjay Madan în 2012, care au organizat mai multe expediții din India la Londra, în care călătorii își aduc propriile mașini și călătoresc într-un convoi, precum și călătorii prin Islanda și Rusia. înainte de a introduce prima călătorie cu autobuzul continental.

„Fiecare rută din fiecare țară a fost verificată pentru a se asigura că deplasarea se va desfășura fără probleme, astfel încât participanții din autobuzul către Londra să se poată urca la bord cu știința și încrederea că sunt pe mâini sigure”, a spus Agarwal într-un comunicat. "Oferirea unei experiențe de nișă și de clasă într-un mediu sigur este prioritatea noastră. Ne ocupăm de documente, vize și permise pentru a ne asigura că întreaga focalizare a participanților va fi doar pe experiența călătoriei.”

Potrivit Guinness World Records, cea mai lungă rută de autobuz, la momentul acesta, din lume are o lungime de 6.200 de kilometri, conectând Lima din Peru de Rio de Janeiro, în Brazilia.

Autobuzul spre Londra este programat să plece din Istanbul pe 7 august și să sosească la Londra pe 1 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Cât costă cea mai lungă călătorie cu autocarul din lume. Traversează 22 de ţări şi durează 56 de zile