Antena Meniu Search
x

Video Cât de rece a fost apa mării. Turiştii zgribuliţi s-au adăpostit de frig cu prosoape şi hanorace: "Baie nu putem să facem"

Nori şi frig pe litoral, în cea mai aglomerată lună de vară. Temperatura a scăzut mult, iar vântul rece a pătruns şi prin prosoapele cu care s-au învelit turiştii pe plajă. O zi de bronzat în minus, o carte citită în plus, s-au consolat unii.  

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 08.08.2023, 20:47

Vezi și

La Constanţa, temperatura a crescut doar cu un grad de dimineaţă până la prânz şi nu a trecut de 21 de grade Celsius. "Dacă zilele trecute plaja din Costineşti era plină de turişti, astăzi îi numeri pe degete pe cei care nu s-au lăsat speriaţi de vreme", arată Cristina Niţă, reporter Observator.

Fără vreme de plajă pe litoral

Vântul puternic şi norii groşi care au ascuns soarele i-au făcut pe turişti să se înfofolească, pe şezlonuri, cu prosoape şi hanorace. "Cu prosopul, da. Mai avem o zi de stat şi am profitat de aerul de mare. Mergem la cameră, sperăm să ajungem în port, vizităm", spune o femeie. 

"Ne bucurăm, copiii de nisip, noi de mare în sine. Baie nu putem să facem. Un pic frig", mărturiseşte o altă turistă.

Pe acelaşi subiect

Unii au făcut baie în apa rece a mării

Unii dintre ei şi-au făcut curaj să facă baie. Apa mării s-a mai încălzit faţă de săptămâna trecută, dar nu a depăşit 22 de grade Celsius. "Am zis să dăm noi tonul dacă nu intră nimeni, nouă ne place apa mai rece. În afară de vânt, vremea e bună", spun Alex şi Ioana, turişti. "Se putea să mai fie şi mai cald, dar ne bucurăm aşa cum e", zice o tânără. 

Chiar dacă nu a fost vreme de plajă, turiştii au găsit cum să se distreze şi în hoteluri. "Ne jucăm, ne plimbăm! Şi stăm în hotel!", spune o femeie. "Mă joc ping pong cu tata şi ne-am mai plimbat puţin", povesteşte un copil. 

Cu tot felul de activităţi, multe hoteluri au reuşit să aibă şi pe vreme mohorâtă un grad de ocupare de peste 90%. "Avem trupă specială de animaţie care se ocupă de ei şi timp de două trei ore fac diverse ateliere sau disco, cum le place copiilor. Iar pentru adulţi organizăm concurse de table, de tenis", spune Lucian Morteanu, administrator resort.

Miercuri va ieşi soarele, iar temperaturile vor ajunge la 25 de grade Celsius. La Mamaia, apa mării va avea 24 de grade, iar la Vama Veche se vor înregistra 21 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Cât de rece a fost apa mării. Turiştii zgribuliţi s-au adăpostit de frig cu prosoape şi hanorace: "Baie nu putem să facem"